Fyns Amts Avis tager i en ny serie mobilkamera, mikrofon og blok og pen i hånden og opstøver meninger, opråb og holdninger på Sydfyn og øerne. Tag med til Lohals på Nordlangeland her:

Det blæser tit på havnen i Lohals. En af de storme, som endnu ikke har lagt sig, er tabet af lokalsamfundets hæveautomat.

I december 2015 pillede Nordea Nordlangelands eneste hæveautomat ned.

Den var muret fast ved Hou Brugs i Lohals, og det er gæsterne på værtshuset Den Gyldne Hund fortsat svært utilfredse, fortæller værtshusholder 55-årige Irene Worning.

Kontakt os

Brænder du inde med et budskab eller holdning til noget, der optager dig eller andre i hverdagen. Eller kender du til personer, lokalsamfund eller andre, der vil af med et opråb, så kontakt gerne journalist Daniel Kofoed på dako@faa.dk eller 65 45 23 29.

- Når vi har sejlere og sommerhusgæster, kan de måske få lov til at hæve over i brugsen, men det har brugsen ikke altid resurser til. Og så skal man til Rudkøbing for at finde en hæveautomat, og der er 30 kilometer, fortæller hun.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Irene Worning har en klar holdning til, hvem der kan komme sommerhusgæster og de lokale til undsætning, når det gælder de kolde kontanter.

- Der skal det til, at Fynske Bank eller Nordea skal sætte en hæveautomat op. Nordea har haft en hæveautomat, de har lukket ned. Mange kunder har Fynske Bank, det har jeg selv, så der kunne være en mulighed for, at de sætter en automat op.

Men der er umiddelbart ikke udsigt til, at nordlangelænderne får den lokale hæveautomat tilbage, hvis man spørger Nordea og Fynske Bank.

- Vi følger efterspørgslen

Nordeas lokale filial i Rudkøbing melder i hvert fald, at tiden er løbet fra en hæveautomat i Lohals:

- Vi følger løbende kundernes efterspørgsel, og sagen er den, at kunderne i dag bruger færre kontanter og mere kort og Mobilepay. Det gør, at der ikke er basis for en hæveautomat i Lohals, og den tendens er og bliver ikke mindre, siger Carsten Volder, filialdirektør i Nordea i Rudkøbing.

- De danske turister kan bruge de danske kort og Mobilepay. De udenlandske sejlere har sandsynligvis internationale kort, de kan betale med. Også for dem er der mulighed, mener filialdirektøren, der understreger, at Nordea sikrer sig, at pengeinstituttets kunder er tilbudt de relevante betalingskort, hvis de ønsker det.

Fynske Bank, der også har nærmeste filial i Rudkøbing, er mere fåmælte:

"Jeg kan kun sige, at vi ikke har aktuelle planer om at placere yderligere pengeautomater på Langeland", gør marketingkonsulent Helle Lassen opmærksom på i et skriftligt svar til Fyns Amts Avis.Hvad mener du? Bør Lohals få sin hæveautomat tilbage? Eller er tiden løbet fra kontanter, der er trukket i lokale automater?

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
2
Opråb fra Lohals: Det er trist, at så meget står tomt

Opråb fra Lohals: Det er trist, at så meget står tomt

4
Opråb fra Snøde: Pas på, nord- og sydenden af øen ikke dør ud

Opråb fra Snøde: Pas på, nord- og sydenden af øen ikke dør ud