Fyns Amts Avis tager i en ny serie mobilkamera, mikrofon og blok og pen i hånden og opstøver meninger, opråb og holdninger på Sydfyn og øerne. Tag med til Lohals på Nordlangeland her:

Der er kun nogle friske vindpust, der har fundet vej til havnen i Lohals, da avisens udsendte spadserer rundt på kajkanten.

En enkelt ældre kvinde går dog forbi, men takker pænt nej til at blive interviewet til Fyns Amts Avis' store blå mikrofon. Hun guider i stedet hen til den lokale brugs.

Avisen er i en ny serie kørt til Lohals på Nordlangeland for at indsamle opråb, meninger og holdninger til, hvad der optager folk i hverdagen.

Kontakt os

Brænder du inde med et budskab eller holdning til noget, der optager dig eller andre i hverdagen. Eller kender du til personer, lokalsamfund eller andre, der vil af med et opråb, så kontakt gerne journalist Daniel Kofoed på dako@faa.dk eller 65 45 23 29.

Foran Dagli'brugsen Hou er den pensionerede seminarielektor Birte Eskelund frisk på at tale efter hendes indkøbstur.

Hun er tilflytter - og har både klare holdninger til, hvornår man skal trække sig tilbage fra foreningsarbejde og byens udvikling.

Det står ikke helt så godt til i Lohals, som det burde, mener hun.

Og det har hun ret i, hvis man kigger i Danmarks Statistik, hvor de seneste folketal viser, at Lohals har mistet 100 indbyggere de seneste seks år.

Få Birte Eskelunds bud på, hvordan man får mere liv til området.

Hvad mener du? Er der en grænse for, hvor gammel man kan være eksempelvis i forenings-arbejde eller på en arbejdsplads?

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
4
Opråb fra Snøde: Pas på, nord- og sydenden af øen ikke dør ud

Opråb fra Snøde: Pas på, nord- og sydenden af øen ikke dør ud

5
Opråb fra Lohals: Gi' os hæveautomaten tilbage

Opråb fra Lohals: Gi' os hæveautomaten tilbage