Ærø: Traditionen tro var en masse ærøboer taget på "rejse" for at besøge husene i Ærøskøbing og Marstal iført deres masker og kostumer mandag aften.

I Ærøskøbing kunne man blandt andet møde regnbuefamilien. De ledte efter "regnbuemennesker" og foreslog at man udskiftede Ærøs ni-stribede flag med et regnbueflag, mens en af dem klagede over at have "ondt i møllen" efter for mange ferier til Lanzarote. Der var giftefogederne, der ledte efter proforma-ægtepar og testede kærligheden i folks parforhold. En svensk nonne med store bryster, hvis bror uddelte blommer til brystforøgelse eller permanent potens. Slagteren "Simon" og svinet, der ledte efter kød til Dunkærslagteren. Og meget, meget mere.

Gunver Groth fra gruppen Traditionen Tro anslår, at der var omkring 40 masker i Ærøskøbing mandag aften.

- Jeg synes, det var sådan en succes. Vi har også haft stor succes med at låne tøj, masker og parykker ud til folk fra hele øen, siger hun.

Hun glæder sig også over, at mange unge mennesker deltog i den ældgamle tradition, ligesom hun gør opmærksom på, at omkring 30 mennesker gik maske i Dunkær i lørdags.

I Marstal var der også mange, der rendte maske. Formand i foreningen Rendemaskerne anno 1995, Alice Rasmussen, fortæller, at der var 47 masker til maskefaldet på Hotel Marstal ved midnat.

På en stuvende fuld restaurant Mumm i Ærøskøbing var der også maskefald klokken 00. Inden afsløringen dansede det store antal masker rundt, og siden blev der uddelt priser.

Regnbuefolket vandt den første pris på Mumm og gav sig til kende som søskendeparret Louise og Peter Kiær samt Peters datter Dagmar.

Siden lod folk maskerne falde til genkendelse og overraskelse for de mange fremmødte.

  • Af: