Fem langelandske kunstner bruger giraffen som lærred og girafferne udstilles i Rudkøbing under Kulturdagen.

Den kunne stamme fra den gamle Dirch Passer vitse-butik: Giraffen, der bliver tatoveret på et dameben.

Men til årets Kulturdag i Rudkøbig, 8. september er det fem langelandske kunstnere, der har fået til opgave at gøre Langelands Festivalens symbol til deres eget.

I samarbejde med Langelands Festivalen og Job 21-centret har Manfred Wolf fået skåret profilen af giraffer ud, som skal stilles op, hvor Rudkøbings nisser ellers er placeret.

Men girafferne skulle ikke have de karakteristiske girafpletter, men males individuelt med mønstre og motiver af kunstnere.

- Det får du da aldrig de langelandske kunstnere til, indvendte Manfred Wolfs hustru, kunstneren Jette Høgh skeptisk, da Manfred Wolf luftede sin tanke.

Men hun tog fejl. Fem kunstnere - heriblandt Jette Høgh - mødte ideen med et "Wow" og gik i gang med at gøre girafferne til deres egne: Hans Kjær har bemalet de to sider af giraffen med sine stærke afrikanske mønstre, Britt Smelvær med poetiske blade, Henriette Lorentz med sine fabelvæsner og Jette Høgh har valgt sommerfugle som motiv på den ene girafside.

- Sommerfuglene er symbol på Langeland, fortæller Jette Høgh med henvisning til H.C. Ørsted og sommerfuglen, som rent sprogligt var hans opfindelse.

Den anden side er Jette Høghs egen, som hun siger.

Med de lange penselstrøg i vajende grønt, får giraffen lov at stå i højt græs, men det bliver samtidig umiskendeligt til en malerisk overflade, der signalerer Jette Høgh (Galleri Kobolt, Gåsetorv).

Rent praktisk er det Job 21, som før hed Kompetencecenter Langeland, der har savet de meterhøje giraffer ud og som sørger for at sætte dem sammen to og to og placere dem i bybilledet fredag formiddag den 8. og samle dem igen om aftenen.

- Næste år kommer de så til at pryde Langelandsfestivalen, som i øvrigt også har financieret materialerne. Ikke kunstnernes maling, den står for egen regning, men festivalen kvitterer dog med en festivalbillet.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Kulturdagen i Rudkøbing reddet - 12 timers program planlagt

Kulturdagen i Rudkøbing reddet - 12 timers program planlagt

Kultur i mange afskygninger

Kristian Bach: Sangskriver med noget på hjerte

Kristian Bach: Sangskriver med noget på hjerte