Bjarne Nielsen (V) genopstiller ikke som borgmesterkandidat til næste valg. Beslutningen kommer bag på lokalpolitikere fra både Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Torsdag aften meddelte Langelands borgmester Bjarne Nielsen (V), der snart har siddet otte år på posten, at han ikke genopstiller som spidskandidat til næste valg.

Tilbagetrækningen sker på grund af borgmesterens helbred.

- Det sidste års tid som borgmester har berørt mig og mit helbred mere end forventet, skriver Bjarne Nielsen i pressemeddelelsen.

Lokalpolitikere fra både Venstre, Socialdemokratiet, Enhedslisten og Dansk Folkeparti er overraskede over beslutningen.

- Det kommer bag på os alle. Ingen har vidst noget. Det sidste år har været hårdt, og at han trækker sig, respekterer jeg fuldt ud, siger Knud Gether fra Venstre.

- Det er jeg godt nok ked af

Partikollegaen Ulrik Krølle Hansen fortæller, at han heller ikke havde set borgmesteren tilbagetrækning komme.

- Det er jeg godt nok ked af. Jeg synes, vi har en god borgemester, som har fået kommunen økonomisk på fode. Det er klart, at hans helbred er vigtigere end alt andet, men derfor er jeg utrolig ked af det alligevel, og jeg havde ikke set det komme, siger han.

Rene Larsen (S) mener også, uro og splittelse i Venstre kan være en del af årsagen til borgmesterens beslutning.

- Når formanden for partiforeningen flere gange er ude at sige, at der ikke er kritik af borgmesteren eller uro i baglandet, så gør han det, fordi der er uro og kritik i baglandet. Der er ingen tvivl om, at han har haft et skidt år, og derfor kan jeg godt forstå, hvis det belaster helbredet, og man når frem til en erkendelse af, at det ikke er det værd, siger han.

Tommy Bredal fra Enhedslisten har også respekt for borgmesterens beslutning.

- Nu har han også været på posten i 8 år, så man kan sige, at han har aftjent sin værnepligt på forsvarlig vis. Det sidste år hår tæret på folk, og det har været et hårdt år for Langelands økonomi og respekten for kommunen udadtil, siger han.

Forstår tilbagetrækning

Også Kim Welcher fra Dansk Folkeparti har forståelse for borgmesterens tilbagetrækning.

- Vi har ikke altid været enige, men jeg ønsker ham alt godt fremadrettet, og jeg har respekt for, at han vælger at tænke på sig selv og familien. Det er en offentlig hemmelighed, at der har været uro i Venstre, men at han ville trække sig, havde jeg ikke set komme på nogen som helst måde. Det sidste år har der været meget stress med asylkrise, og han har stået uden kommunaldirektør, så det siger sig selv, at manden har været massivt under pres.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Bjarne Nielsen.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.

Mere om emnet

Se alle
4
Efter kampvalg: Venstre klar med ny borgmesterkandidat

Efter kampvalg: Venstre klar med ny borgmesterkandidat

Venstre vælger ny borgmesterkandidat

Venstre vælger ny borgmesterkandidat

1
Lokaldebat: -Jan Ole Jakobsen kan blive øen en god borgmester

Lokaldebat: -Jan Ole Jakobsen kan blive øen en god borgmester