Manfred Wolf havde egentlig besluttet at droppe Kulturdagen i Rudkøbing, men 8. september er der igen fuld gang i kunst, musik, teater, foredrag

Rudkøbing: Grafiker Manfred Wolf har været sur. Frustreret. Irriteret. Vred.

Heldigvis er han glad igen. For med Kulturdagens mange programpunkter, der gennem tolv aktive timer fredag 8. september sætter fokus på kulturen, primært den langelandske, lykkedes det igen Langelands lokale facilitator og initiativtager, Manfred Wolf, at gøre Kulturdagen til en mangfoldig kulturoplevelse.

Kulturnat

Se hele programmet på Facebook, Kulturdagen i Rudkøbingudvalgte punkter:

10-20 Hyde Park Corner hos Casa Bonanno - syng en sang, fortæl en historie

11-20: Luther Afladskunst, østergade 48

14-15.30: Musik, Brugsens Torv, Lars Love Louise

15-16: Gadeteater på torvet (Sherlock Holmes)

15.45-17.15: Dukketeater hos Helsehøkeren på torvet

16, 17.30 og 18.30: Middelaldermusik ved Almune i Østergade

17-19: Foredrag af Jesper Clemmensen, Borgerhuset i Ahlefeldtsgade

17-20: Kunst der forandrer,  Grønnegade 1

17.30-18: Langelandsrevyen, Gåsetorv

17.45 og 18.30: Faaborg Gospel

19-19.45: Kongens Budbringer Hine Anlæg på Spodsbjergvej

Men sådan så det ikke ud tidligere på året:

- Jeg følte ingen opbakning... ingen meldte tilbage. Altså jeg har jo fået masser af skulderklap, men af frygt for gentagelser, skal det jo ikke kun være mig, der finder på og prikker potentielle deltagere på skulderen, siger Manfred Wolf, der dog tog sin beslutning for et par måneder siden: Jo. Kulturdagen 2017 bliver alligevel en realitet.

- Folk siger jo til mig, at jeg ikke kan være bekendt, hvis jeg ikke laver Kulturdagen, og jeg må da også indrømme, at når jeg først er i gang, gør det mig meget glad at arbejde med det. Også selvom jeg selv skal stå for det meste - så er der også kun mig til at bestemme. Men jeg håber sandelig, at der er nogen, der vil være klar til at komme med ideer og give en hjælpende hånd - eller måske helt at overtage ansvaret, for jeg er jo også ved at have nået en vis alder, siger Manfred Wolf med en latter, der antyder, at med de rette hjælpere er der meget godt arbejde i manden endnu (...)

Blandt nye ideer er der i år giraffer på gaden - kunstnermalerede skabeloner af Langelandsfestivalens kendte maskot-dyr. Men Kulturdagens tema, markeringen af reformationens 500 år og dermed Luther og hans 95 teser, er der også kommet lidt fortid med i programmet. Som f.eks. kvarteten, Almuni, der på middelalderinstrumenter skaber stemning i byen... som det årlige lysshow, der bl.a. vil projicere de 95 teser op på kirkemuren og som kunstneren Alfio Bonanno, der med portrættet af Luther som udgangspunkt vil demonstrere forskellige malerteknikker i sit galleri, Østergade 10.

I den anden ende af Østergade er både kunstneren Hans Kjær med sin afladskunst og ikonmalerne, Anne Knudsen og Helle Schou-Hansen, der udfordrer Luthers tanker om den protestantiske kirke - uden aflads-muligheder og uden katolske helgenbilleder.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Lokale kunstnere udstiller: Giraffer vises frem til Kulturdagen

Lokale kunstnere udstiller: Giraffer vises frem til Kulturdagen

Kultur i mange afskygninger

Kristian Bach: Sangskriver med noget på hjerte

Kristian Bach: Sangskriver med noget på hjerte