Kulturdagen i Rudkøbing rummer kunst, musik, foredrag, teater

Rudkøbing: For sjette gang arrangerer Foreningen Kulturnatten i Rudkøbing kulturnat, fredag 8. september. Blandt de mange kulturbegivenheder er det f.eks. en tradition, at langelandske kunstnere "udstiller" i byens butiksvinduer. I år er der kunst af omkring 25 kunstnere at kigge på.

Sherlock Holmes

 

Blandt mange traditioner hører bl.a. at Langelands Selvbestaltede Kulturforsyning i samarbejde med Langeland Kommune bidrager med gadeteater. Det er Dansk Rakkerpak, der spiller forestillingen Sherlock Holmes, som denne gang skal forhindre Moriarty i at stjæle dronning Margrethes kronjuveler. Løjerne foregår på Torvet kl. 15

Middelaldermusik

Almune hedder den kvartet af musikere, som på middelalderinstrumenter vil sørge for passende musik til årets Kulturdag, når reformationen og Luther er temaet. Instrumenter som lur, drejelire, sækkepibe og nøgleharpe samt forskellige fløjter bliver brugt, når Almune spiller flere gange i løbet af Kulturdagen. Det foregår i Østergade.  

Luther kunst

 

I Galleri Bonanno i Østergade kl. 16-20 vil kunstneren Alfio Bonanno vise malerteknikker. Han maler med f.eks. træpinde, fjer - og måske også pensel, men alle teknikkerne bidrager til et portræt af Martin Luther.

Skolebørn fra Langeland har også i anledning af reformationsåret beskæftiget sig med Luther kunst. De har alle malet Luther-rosen, som kan ses udstillet rundt i byens butikker.

 

Forfatterforedrag

Forfatteren Jesper Clemmensen har skrevet bogen "Skyggemand", som han vil fortælle om til et foredrag, der bliver holdt i Borgerhuset, Ahlefeldtsgade kl. 17-19. skyggemand er historien om en flugthjælper i den kolde krigs Berlin - en mand, som jesper Clemmensen mødte ved en tilfældighed, men hvis fortid han fik lejlighed til at dykke ned i.

Dukketeater

Fra 16.15 er der dukketeater på Torvet. Det er Falcon & Co, som er hyret af Helsehøkeren, der lader dukkerne fortælle.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Lokale kunstnere udstiller: Giraffer vises frem til Kulturdagen

Lokale kunstnere udstiller: Giraffer vises frem til Kulturdagen

Kulturdagen i Rudkøbing reddet - 12 timers program planlagt

Kulturdagen i Rudkøbing reddet - 12 timers program planlagt

Kristian Bach: Sangskriver med noget på hjerte

Kristian Bach: Sangskriver med noget på hjerte