Lørdag trak Søredningsforeningen Ærø en strandet sejlbåd fri ved Nederste Midtmark ved Marstal.

Lørdag eftermidag havde I eftermiddag Søredningsforeningen Ærø dens første indsats med Erria Rescue. Det skriver foreningen dens Facebookside.

Klokken 16.30 blev redningsfolkene underrettet om, at en sejlbåd med navnet "Farfar" fra Aalborg var stødt på grund på Ærøs stenede sydlige kyst ved Nederste Midtmark grundet manøvre problemer.

- Vi fik hurtigt samlet en besætning og afgik fra Marstal ved 17 tiden. Da vi ankom kunne vi straks se, at det ikke ville være muligt at bjærge den fra land grundet besværlige tilgangsforhold. Så vi besluttede at vi ville forsøge at tage den flot fra søsiden. Vi kunne se, at vi havde behov et langt slæb og returnerede til Marstal og fik det nødvendige grej ombord, skriver Erik Bjørn Sørensen fra Søredningsforening Ærø i opslaget.

To redningsfolk blev sendt ud til strandingen på kysten, mens en anden gruppe tog ud til strandingsstedet i Erria Rescue.

- Vi fik et slæbetov ind til havaristen ved hjælp af en af vore folk på kysten, der i sin redningsdragt kunne svømme ud til det slæbetov vi lod drive ind til stranden med en bøje på. Vores folk på stranden sat slæbet fast i et fald og det lykkedes os at få vendt "Farfar" så den lå med stævnen mod vest og kølen mod land. Så fik vi sat ordentlig fast og satte en anden af vore redningsfolk ombord for at kunne styre "Farfar", når vi fik den flot. Vi trak med stor varsomhed havaristen af grunden og fik den til havs hvorefter vi slæbte den ind til "Teglrenden" i Marstal og fortøjede den ved Ebbes Bådeværft, skriver Erik Bjørn Sørensen. 

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.