Ikke kun for de ældre spillere: Skak gør de unge bedre i skolen

Skak gør unge mennesker bedre til matematik og bedre til at koncentrere sig i skolen, siger presseansvarlig i Dansk Skak Union, Thomas Vestergård. Foto: Asbjørn Christensen

Ikke kun for de ældre spillere: Skak gør de unge bedre i skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I skak går man mere op i styrke end i alder, fortæller Thomas Vestergård fra Dansk Skak Union, som mener, at de unge bliver bedre i skolen ved at spille det ældgamle brætspil.

Ærø: I Huset i Tordenskjoldsgade i Marstal tiltrækkes både ældre og yngre, når der spilles skak onsdag eftermiddag. I Dansk Skak Union er man ikke så overrasket - det ældgamle brætspil tager nemlig ikke så meget hensyn til alder som til styrke, fortæller presseansvarlig Thomas Vestergård.

- Det gode ved skak er, at man hele tiden prøver at spille mod nogen, der er cirka lige så gode som en selv. Det er uden alder, men på lige vilkår. Brikkerne rykker ens, om man er 77 eller syv år. Og intensiteten og glæden ved det kan være fuldstændig det samme, siger han.

Skak har ifølge Thomas Vestergård en særlig status i forhold til andre brætspil, hvilket skyldes, at det stiller større krav til intellektet end almindelige spil.

- Jeg tror, det er, fordi skak er kompliceret, og at det er svært at blive rigtig god til det. Det kræver meget træning. Og så er der ikke nogen elementer af held i skak, det er udelukkende intellektet, man bruger.

Undersøgelser har også vist, at skak er god stimulans til hjernen. Thomas Vestergård fortæller, at man i en skole i Aarhus har lavet forsøg med to kontrolgrupper, hvor man i den ene havde et forløb med fem matematiktimer og i den anden erstattede den ene matematiktime med en times skak. Det viste sig, at dem, der spillede skak, lærte matematikken hurtigere.

- De bliver bedre i skolen, bedre til matematik og bedre til at koncentrere sig, siger han.

Thomas Vestergård opfordrer de ældre skakspillere til at tage kampen op med de yngre - hvis de ellers nærer forhåbninger om at vinde over dem.

- Hvis man har spillet i mange år og løber ind i et nyt talent, så skal man gerne slå dem, mens de er små. For lige pludselig løber de fra en, og så bliver de måske danmarksmestre engang, og så kan man sige: Da han var lille, kunne jeg slå ham, siger han.

Ikke kun for de ældre spillere: Skak gør de unge bedre i skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce