I bedring: Meningitis-ramt pige er ude af kritisk tilstand

En pige fra 6. årgang på Tåsingeskolen er ude af kritisk tilstand, efter hun søndag fik konstateret meningitis. Foto: Tim K. Jensen

I bedring: Meningitis-ramt pige er ude af kritisk tilstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pigen fra 6. årgang på Tåsingeskolen, der søndag fik konstateret meningitis, er nu i bedring. Det oplyser skolens leder.

Tåsinge: De har skullet være ekstra opmærksomme på Tåsingeskolen, fordi en pige fra skolens 6. årgang søndag fik konstateret meningitis.

Tirsdag eftermiddag kan elever og forældre dog glæde sig over, at pigen er i bedring efter at have modtaget behandling på OUH.

Det kunne skoleleder på Tåsingeskolen Kasper Føns tirsdag, efter aftale med pigens forældre, skrive ud på skolens intranet - samme sted forældrene til skolens elever fik beskeden om, at der var konstateret meningitis hos pigen.

Meningitis
Ved meningitis er det af afgørende betydning, at behandling sættes i værk så tidligt som muligt. Det er derfor vigtigt at kende symptomerne, så man hurtigt kan opdage hvis der er en meningitis under udvikling, så prøver og behandling kan sættes i værk.De to mest almindeligt kendte symptomer på meningitis er nakkestivhed og småblødninger i huden. Det er ofte også det lægen koncentrer sig mest om.


Men problemet er, at disse symptomer begge optræder ret sent i et forløb, og i øvrigt ikke hos alle meningitisramte.Man bør være opmærksom på en lang række symptomer, som sammen eller hver for sig kan give et langt tidligere fingerpeg om, at der kan være tale om meningitis.


Samtidig bør man være meget opmærksom på patientens almentilstand. Denne kan bedst vurderes af patienten selv eller af nære pårørende, idet det jo kan være svært for en læge at vide, om patientens adfærd er markant anderledes end normalt. Sig derfor altid meget tydeligt til lægen, hvis almentilstanden er kraftigt påvirket.


Kilde: Landsforeningen Meningitis

- Jeg har skrevet ud til forældrene, at vi glædeligt kan oplyse, at pigen ikke længere er i kritisk tilstand, og hun nu er i bedring, fortæller Kasper Føns.

Skolelederen fik beskeden om pigens smitte af embedslægen søndag aften, og på samme læges anbefaling valgte man at holde skolen åben mandag.

Samme dag blev eleverne informeret om pigens indlæggelse, og Kasper Føns oplyste, at man holdt godt øje med elevernes tilstand - særligt hos pigens klassekammerater. Det vil man fortsætte med, for det er stadig vigtigt at være opmærksom, hvis man bliver syg i den nærmeste fremtid. Men nyheden om pigens bedring letter på humøret, fortæller Kasper Føns.

I bedring: Meningitis-ramt pige er ude af kritisk tilstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce