Fra materialegård til brandstation: Ærøs nye brandstation er godt undervejs

Det er Murerfirmaet Poul Elman Hansen ApS, der er hovedentreprenør på den nye brandstation i Marstal. I den gamle maskinhal har de indtil videre lagt mange timer, fortæller Per Elman, primært med støbningen af nyt gulv. Foto: Rasmus Hage Dalland

Fra materialegård til brandstation: Ærøs nye brandstation er godt undervejs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden 1. januar har man været i gang med at ombygge materialegården på Reberbanen til Ærøs nye brandstation, der forventes taget i brug 1. september i år. Det skulle gerne løfte niveauet, siger bygherre.

Marstal: Per Elman viser indenfor i de grønne træbygninger på Reberbanen i det, der tidligere var materialegård. De første rum står tomme, men i det tilstødende lokale er der lagt fundament til et nyt gulv. Og herfra er der en åben dør ind til den gamle maskinhal.

- Det er her, vi har lagt rigtig mange timer indtil videre, siger Per Elman.

- Hallen har været en totalt kold maskinhal. Nu bliver der støbt gulve, den bliver isoleret, der bliver trukket strøm, lavet udsugning - så den kommer til at leve op til alle standarder, siger han.

I den store hal er omkring halvdelen af fundamentet dækket af en ny, forhøjet overflade. Det er dette nye gulv, der indtil videre har krævet en masse mandetimer. Nederst i det nye fundament findes stærk flamingo, ovenover armering og beton, og endelig nogle vintermåtter, der isolerer betonen, så den holder på varmen og hærder, som den skal. Og det er vigtigt med et stærkt gulv.

- Det skal kunne bære 20 tons akseltryk, fortæller Per Elman om brandstationens kommende garage.

De øvrige lokaler skal laves om til mandskabsfaciliteter - kontor, mødelokale, opholdsrum, køkken og bad.

Løfter niveauet

Murerfirmaet Poul Elman Hansen ApS er hovedentreprenør på den nye brandstation, der skal bygges i de eksisterende bygninger af materialegården. Fordi anlægsprojektet koster under 3 millioner kroner, var det ikke nødvendigt at sende opgaven i offentligt udbud. I stedet blev der sidste år indhentet tilbud fra tre entreprenører. Murerfirmaet Poul Elman Hansen ApS kom med det billigste tilbud og har været i gang med at bygge siden 1. januar.

Projektleder i Beredskab Fyn og bygherren på den nye brandstation, Anders Jul Pedersen, fortæller, at byggeprocessen vil vare frem til omkring start juli, og så vil der være et par måneder til at flytte fra den gamle til den nye station. Han fortæller, at den nye brandstation meget gerne skulle forbedre niveauet.

- Den gamle brandstation var utidssvarende. Der var ikke de samme faciliteter, der skulle gøres noget ved alting. Det var derfor, man valgte at sælge bygningen, for det kunne ikke svare sig at bygge det om. Det her skulle meget gerne være et løft af niveauet, siger han og fortæller, at der blandt andet bliver lavet om i forhold til opsætning af døre, og at hallen, hvor bilerne står, bliver bedre isoleret.

Den nye brandstation skal være indflytningsklar fra 1. september i år, hvor lejeaftalen med den gamle brandstation i Marstal ophører.

Fra materialegård til brandstation: Ærøs nye brandstation er godt undervejs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce