Dagen efter avisens artikler om emnet, er debatten er også i gang på Facebook og Fynsamtsavis.dk, hvor både folk fra øen, Svendborg og helt andre dele af landet giver sit besyv med. En del af kommentarerne på Vores Svendborg og avisens webartikler

Fyns Amts Avis skrev fredag om thurinere, der vil kæmpe imod planerne om boliger og et supermarked. I forvejen er der en købmand på Thurø. Henrik Nielsen (K), formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget, ser tværtimod ingen problemer i, at der kommer en dagligvarebutik til øen. Tilbage i 2013 afværgede øboerne planerne om endnu en dagligvareforretning med en underskriftsindsamling på omkring 1000 underskrifter. Med Svendborg Kommunes revidering af kommuneplanen er debatten igen blusset op.

Dagen efter avisens artikler om emnet, er debatten er også i gang på Facebook og Fynsamtsavis.dk, hvor både folk fra øen, Svendborg og helt andre dele af landet giver sit besyv med. En del af kommentarerne på Vores Svendborg og avisens webartikler ser det som sundt med konkurrence og frit marked på øen.

Andre kommenterer, at de bosiddende på Thurø alligevel handler inde i Svendborg. Som Poul Erik Andersen nævner i sin kommentar (ovenstående), står det fortsat øernes beboere frit for at støtte op om den nuværende købmand fremfor den nye butik.

Ikke alle på Facebook og avisens hjemmeside byder planerne om bebyggelse og en ny dagligvarebutik velkommen. Det er især hensynet til naturen, der lægges vægt på.

Ved købmanden skal der ligge en underskriftsindsamling, hvor man kan give sin signatur, hvis man er enig i protesterne mod endnu en indkøbsmulighed på øen. Et nyt supermarked kan nemlig betyde, at den nuværende købmand må lukke.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Ny butik på Thurø: Hvad fanden skal det til for?

Ny butik på Thurø: Hvad fanden skal det til for?

Thurøsag en del af byrådspolitikers valgkamp

Thurøsag en del af byrådspolitikers valgkamp