Debat: Åbent brev til borgmester om besparelser på Stokkebækskolen


Debat: Åbent brev til borgmester om besparelser på Stokkebækskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mogens Stampe, Præstemarken 45, Gudbjerg
Katrine Becher Damkjær
Fyns Amts Avis. 

Læserbrev: Kære Bo Hansen. Det var trist at læse Fyns Amts Avis den 13. august, hvor der meldes om massive besparelser på Stokkebækskolen.

Næsten mere trist var det at læse din begrundelse, hvor du siger: "Jeg synes ikke, det er rimeligt, at alle andre skoler skal fortsætte med at betale for en model, som vi godt ved ikke er rentabel". Du siger dermed, at alle andre skoler har haft dårligere vilkår på grund af Stokkebækskolen. Jeg tror ikke, det er den rigtige måde at udvikle sammenholdet i vores kommune på.

Skal din melding forstås som starten på, at de penge, der er til rådighed, skal fordeles ligeligt i forhold til samme typer opgaver, kan jeg dog se muligheder. De mange planer og projekter der er realiseret med hensyn til byfornyelse i og omkring Svendborg by, koster nu og fremover rigtig mange penge.

Udvikling af havneområdet er i fuld gang. Du har meldt, at der skal etableres boliger i bymidten. Tankefuldprojektet kører stadig med betragtelige udgifter.

Hvis intentionen på skoleområdet, om at tildele midler mere lige, skal smitte af på øvrige sammenlignelige opgaver, burde vi i vores lokalområde kunne se frem til få planlægningsmæssig og økonomisk hjælp til byfornyelse. Blandt andet til etablering af byggegrunde, hvilket der er meget hårdt brug for. Der er ikke brugt penge i vores område til byfornyelse. Så det er ikke forkert at tale om et markant efterslæb. Hvis vi altså skal holde fast i, at pengene skal fordeles ligeligt.

Men tag det roligt, Bo. Vi er ikke så krævende. Vi beder kun om hjælp til det, som vi borgere ikke selv kan klare. Vi har tradition for at skabe og udvikle fællesskaber på mange niveauer. Det vil vi naturligvis fortsætte med.

Vi arbejder i fællesskab på at udvikle fællesskaber/frivillighed på tværs i vores lokalområder, med det formål at skabe bæredygtige lokalområder som ikke på sigt bliver nødt til at kalde på nødhjælp.

For at kunne det, er vi altså nødt til at bede dig og dine kolleger i byrådet om forståelse for, at behovet for kommunal hjælp til byudvikling er lige stort i Gudbjerg som i Svendborg.

Debat: Åbent brev til borgmester om besparelser på Stokkebækskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce