DF: Patienter skal blive længere i sygesengen

MIG OG MIN REKVISIT. Thies Mathiasen, Dansk Folkepartis spidskandidat til regionsrådsvalget, havde desværre glemt en personlig genstand. Han ville gerne have haft en spændetrøje med for at vise, at han vil arbejde for, at der skal være stort fokus på at nedbringe tvang i psykiatrien. Foto: Mette Mørk.

DF: Patienter skal blive længere i sygesengen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udmattede borgere skal have lov at restituere i lokalområdet, mener Dansk Folkepartis spidskandidat, Thies Mathiasen, der efter lidt tøven nu udtrykker større støtte til den siddende regionsrådsformand, Stephanie Lose.

Politik: Alt for mange patienter bliver sendt for hurtigt ud af sygehussengen og må derfor indlægges igen. Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis spidskandidat, Thies Mathiasen, der vil oprette en række såkaldte sundhedshuse, hvor trætte patienter kan komme til kræfter igen efter endt operation eller behandling.

- Så snart, patienter er klar til at blive udskrevet, sender sygehusene dem hjem i deres egen bolig. Det er en meget bedre idé at udskrive dem til steder, hvor professionelle holder øje med dem, siger han.

Helt konkret peger Thies Mathiasen på, at der skal opføres sundhedshuse i lokalområderne, hvor patienter i fire-fem dage kan få professionel hjælp til at komme sig efter en operation. Det vil ifølge DF'eren sikre, at færre patienter bliver genindlagt.

- Supersygehusene ligger langt væk for mange, og det kan være svært at få besøg. Når der er liv og mennesker omkring dig, restituerer du hurtigere, siger han.

Thies Mathiasen
 Thies Mathiasen, 61 år, Haderslev, akupunktør.

Medlem af regionsrådet. Gift og far til to.

 

Skal samarbejde med kommunerne

I dag er det kommunerne, der som udgangspunkt har ansvaret for genoptræningen af en patient, når vedkommende udskrives. Men sundhedshusene skal drives i et samarbejde mellem regionen og kommunerne.

- Når kommunerne ikke længere skal betale for genindlæggelser, så vil det her kunne betale sig i det lange løb. Men kommunerne skal ikke stå alene med det her, og derfor må vi sammen finde ud af, hvordan vi skal drive sundhedshusene, siger han.

Netop mere samarbejde mellem kommuner og regioner er Thies Mathiasens vigtigste mærkesag. Han mener, at der alt for ofte opstår gnister, der i sidste ende går udover patienterne.

- Især på socialområdet har mange kommuner ikke samme forståelse for tingene, som regionen har. Derfor skal vi gennem et godt samarbejde have fortalt kommunerne, at de ved at investere i patienterne får et bedre resultat ud i den anden ende, siger han.

Det samarbejde håber han at få gennemført med den nuværende regionsrådsformand, Stephanie Lose (V), ved roret.

- Tidligere var jeg kun fifty-fifty i forhold til, om jeg ville pege på Lose. Siden har vi dog haft et fantastisk samarbejde, og hun har lyttet til de bekymringer, vi har haft. Nu tænker jeg, at min støtte er 75-80 procent, siger Thies Mathiasen, der ikke vil gå i detaljer med, hvorfor han nu har øget støtten til den siddende regionsrådsformand.

- Det er af mere fortrolig karakter. Men jeg vil samtidig understrege, at vi stadig er åbne for gode tilbud, hvor vi kan få vores politik igennem, siger han.

Tre oplæg

Du skal stemme til regionsrådsvalget, fordi vi skal sikre, at kvaliteten af vores sundhedsvæsen er optimal.

Forskellen på mig og de andre kandidater er, at jeg vil forsøge at udrulle et nærhedsprincip. Jeg vil sikre, at der altid er noget regionalt i nærheden som eksempelvis sundhedshuse med udskrivning, ambulancekørsel og akutbiler.

Når jeg bliver valgt ind, vil jeg reducere tvang på det psykiatriske område. Det er det, jeg brænder mest for. Vi skal uddanne personalet, så de kan håndtere kritiske situationer på bedst mulige pædagogiske vis.

Op og ned i Syddanmark

Det bedste ved Syddanmark er, at vi lægger op til nabolandet Tyskland og derfor har et godt kollegialt samarbejde over grænsen. Og så har vi en fantastisk kulturel kvalitet med oplevelser som Givskud, Odense Zoo og Legoland.

Syddanmarks største udfordring er vores store afstande. Og så er der nogen, der anser Region Syddanmark som Udkantsdanmark, og det gør det svært at tiltrække kvalificeret personale. Den udfordring må vi løfte og finde nogle løsninger på.

Tættere på

Jeg gik ind i politik, fordi man i 1989 ville lukke Gram Sygehus. I 2008 gik jeg ind i regionsrådspolitik, fordi man ville lukke Haderslev Sygehus. Nu er det psykiatrien, der optager mig, og som jeg brænder for.

Min fritid bruger jeg på familien. Altså når jeg har fritid. Det meste af tiden bruger jeg på politik. Men når jeg har tid og mulighed for det, tager vi på forskellige ture til Givskud, Odense Zoo og andre små ture.

DF: Patienter skal blive længere i sygesengen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce