Ældrerådsvalg: De ældre skal sætte et ekstra kryds

Mellem nr. 8 og 10 mangler kandidat nr. 9, der trak sig i sidste øjeblik. Foto: Inger Hager

Ældrerådsvalg: De ældre skal sætte et ekstra kryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag 21. november skal der stemmes til både kommunal- og regionsrådsvalget. Men for Svendborg Kommunes ældre borgere er der et tredje kryds, der skal sættes, når der samme aften er valg til kommunens Ældreråd.

Der bliver nok at tage stilling til for Svendborg Kommunes ældre borgere tirsdag 21. november. Samme dag som kommunal- og regionsrådsvalget skal afgøres, er der nemlig valg til Ældrerådet, der siden 2007 har været lovpligtigt at have for alle kommuner.

Til valget har de af Svendborg Kommunes borgere, som er fyldt 60, mulighed for at få indflydelse på, hvem der skal være med til at sikre dialog og samarbejde mellem de ældre og kommunens byråd samt politiske udvalg. Ældrerådet har blandt andet mulighed for at drøfte og rådgive om indhold og udformning af kommunens politik på ældreområdet.

Svendborg Kommune har i løbet af november sendt valgmateriale ud til de involverede borgere, der blandt andet har fået tilsendt en stemmeseddel og svarkuvert. På stemmesedlen har der sneget sig en fejl ind på listen mellem nummer otte og ti. Det skyldes, at den oprindelige nummer ni på listen har trukket sig, men ifølge Dina Moos Riggelsen, ansvarlig for Ældrerådsvalget i Svendborg Kommune, får det ingen betydning.

- Fejlen er heldigvis helt uden betydning i forhold til at stemme. I det valgmateriale, borgerne har fået tilsendt, er der nemlig ikke numre på kandidaterne, så man er nødt til at finde navnet på den, man vil stemme på i stedet for at lede efter et bestemt kandidatnummer, forklarer hun.

Som følge af fejlen fremgår det, at 24 personer stiller op til Ældrerådsvalget. Det korrekte antal er 23.

Ældrerådsvalg 2017
Det er lovpligtigt for alle kommuner at have et ældreråd.Ældrerådet har ikke direkte indflydelse på kommunens politik, men er et rådgivende organ.

Ældrerådet i Svendborg Kommune består af 12 medlemmer, som vælges ved direkte valg. Yderligere vælges der fem suppleanter.

Alle borgere, der er fyldt 60 år på valgdagen, og som bor i Svendborg Kommune, kan stemme ved Ældrerådsvalget og stille op til Ældrerådet.

Medlemmerne vælges for fire år ad gangen, og det følger byrådets valgperiode (2018-2021).

Kilde: Svendborg Kommune

Ældrerådsvalg: De ældre skal sætte et ekstra kryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce