Yume Kitchen: Sushi-drømme har højt til loftet i Ringe

Kailin Nong åbnede restauranten Yume Kitchen i efteråret sidste år. Hun har allerede mange gæster, som er velkommen til at kigge med, når hun tilbereder sushi i det åbne køkken i midten af restauranten. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Yume Kitchen: Sushi-drømme har højt til loftet i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Yume Kitchen er Ringes nye sushi- og wokrestaurant. Yume er japansk og betyder at drømme. Det var lige præcis en drøm, der gik i opfyldelse for ejer Kailin Nong, da hun åbnede restauranten i Ringe sidste år.

Med store, langsomme bevægelser vender Kailin Nong kogte sushi-ris i en trætønde med en stor ske. Risene er fra Japan og specielt velegnet til sushi. De er tilsat eddike, sukker og en del opmærksomhed. For selv om Kailin Nong, med lidt over otte års erfaring i sushi-køkkener, har kogt ris i en uendelighed, lægger hun stadig en god portion opmærksomhed i processen. For risene er den ingrediens, der binder de forskellige sushi-ruller sammen, som serveres i Yume Kitchen. Det kan sagtens ske, at Kailin Nong kasserer en portion ris, hvis hun ikke er 100 procent tilfreds.

- Det er vigtigt, at risene har den helt rigtige konsistens, forklarer den 27-årige ejer af Yume Kitchen, mens hun lægger et stykke stof over tønden, for at risene kan trække fugt til sig, mens de bliver kolde.

Hun står i restaurantens varme køkken, som hendes mor, Yin Jensen, for det meste står for. Her bliver hovedsageligt tilberedt varme retter som for eksempel wok. På den anden side af et forhæng går Kailin Nong direkte ud i det kolde køkken, der ligger midt i restauranten. Her kan gæsterne følge med, når Kailin eller hendes ansatte tilbereder blandt andet nigiri, som er sushiruller med en skive af fisk ovenpå risen, eller forskellige maki-ruller, hvor risene er rullet udenpå fisk og grøntsager.

Yume Kitchen
Yume Kitchen slog dørene op i oktober 2018.Restauranten serverer sushi og varme retter.

Ejer, Kailin Nong, har otte års erfaring fra sushi-restauranten Umashi i Odense, før hun åbnede sit eget spisested i Ringe.

Adressen er Stationsvej 13, 5750 Ringe.

Læs mere på www.yume.dk.
Den ene ende af Yume Kitchen er indrettet med bløde sofapuder og bamser. Det er et populært sted at sidde, hvis man spørger Kailin Nong. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Den ene ende af Yume Kitchen er indrettet med bløde sofapuder og bamser. Det er et populært sted at sidde, hvis man spørger Kailin Nong. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Minder på polaroid

Kailin Nong holder af at stå i det kolde køkken og midt blandt sine gæster, som hun allerede har en del af, selv om restauranten ikke er mere end omkring et halvt år gammel. På en væg hænger en fotocollage af forskellige middagsselskaber med tilhørende hilsner til Yume Kitchen. Den alternative gæstebog kommer fra et polaroid-kamera, som gæster kan låne. Kameraet printer billederne kort tid efter, de er taget.

- Vi har sådan nogle søde gæster. De har været tålmodige i vores opstartsperiode og gode til at give råd, fortæller Kailin Nong, der gerne tager imod ønsker til at sammensætte retter.

Gæsterne kommer fra Ringe, men også fra hele oplandet omkring. Fra Odense Syd, Ryslinge og Kværndrup, og der kommer overraskende mange børnefamilier. Billederne, som gæsterne tager, får de med hjem, eller også kommer de op at hænge på væggen. Ved siden af kan man tage plads i bløde lyserøde puder i bronzefarvede sofaer, der er pyntet med pink bamser. Fra loftet hænger glødepærer og skaber stemning over borde med stole, der er betrukket i blandt andet grøn og lilla. Da Kailin Nong åbnede restaurantet betegnede hun den Instagram-venlig, og lægger ikke skjul på, at hun holder af at kunne indrette restauranten, som hun har lyst. For den 27-årige kvinde har i mange år drømt om at have sit eget spisested. Hun er oprindeligt uddannet bager i Kina, hvor hun kommer fra. Egentlig var drømmen at åbne en lille kage-café i en landsby, men da hun kom til Danmark, begyndte hun at arbejde hos sushirestauranten Umashi i Odense. Inden hun så sig om, stod hun i køkkenet, og sådan har hun oparbejdet erfaring.

Restaurantens polaroidkamera er lig med et fotocollage med minder og hilsner. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Restaurantens polaroidkamera er lig med et fotocollage med minder og hilsner. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Madglad restaurantejer

Kailin Nong er langt fra træt af branchen. Så snart Kailin Nong ser sit snit til det, eksperimenter hun med nye sammensætninger. Derudover lokker hun sin kæreste Christoffer med ud at spise, når hun kan.

- For at få nye smagsindtryk og inspiration. Jeg elsker mad, konstaterer hun.

Kailin Nong og Christoffer bor i Odense. Selv om Christoffer har et arbejde ved siden af, hjælper han ofte til i Yume Kitchen, hvor man kan møde ham som tjener. Hvorfor Yume Kitchen fik adresse i en anden by, end der hvor de selv bor, er der en klar grund til.

- Det betyder meget for mig, at folk er glade, når de kommer, og når de går herfra. Det er også hyggeligt at få en snak. På restauranter i større byer, er det ikke ligeså personligt, mener Kailin Nong, som holder meget af adressen for Yume Kitchen, der ligger det samme sted, hvor restauranten China Town lå før i tiden.

Nu hvor sommeren nærmer sig, er Kailin Nong i gang med at opdatere sit menukort. For eksempel kan gæsterne forvente flere retter med kød på menuen, da der har været en efterspørgsel, men Kailin Nong finder hele tiden på nye sammensætninger, som også betyder, at det ikke er ualmindeligt, at gæsterne bliver tilbudt det, som hun kalder en "fantasi-rulle". På den måde tester hun, om hendes kreativitet også falder i andres smag. For at give kreativiteten så gode betingelser som muligt, er der heller ikke fotos i menukortet.

- Det ville låse os fast. Det slår kreativiteten ihjel, hvis man skal slå opskriften op i en bog, så ville man ikke udvikle sig, fortæller Kailin Nong.

Sushi-retterne bliver tilberedt i det kolde køkken, men det er i det varme køkken, at risene til nigiri sushi og maki-ruller bliver kogt. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Sushi-retterne bliver tilberedt i det kolde køkken, men det er i det varme køkken, at risene til nigiri sushi og maki-ruller bliver kogt. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Mange børnefamilier spiser hos Yume Kitchen. Udover bamser regner Kailin Nong med i den nærmeste fremtid at indrette en hyggekrog til børn. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Mange børnefamilier spiser hos Yume Kitchen. Udover bamser regner Kailin Nong med i den nærmeste fremtid at indrette en hyggekrog til børn. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Yume Kitchen ligger direkte ud til Ringe Stationsvej. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Yume Kitchen ligger direkte ud til Ringe Stationsvej. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Spiselige blomster er det sidste nye i Yume Kitchen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Spiselige blomster er det sidste nye i Yume Kitchen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Japansk øl passer godt til menuerne på Yume Kitchen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Japansk øl passer godt til menuerne på Yume Kitchen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Yume Kitchen: Sushi-drømme har højt til loftet i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce