Vrede over fastlåsning af brotakster: Borgmestre ved Storebælt kommer aldrig af med bommen

Regeringen og DFs besked til borgmestrene i Nyborg og Slagelse er, at taksterne på Storebælt ikke kan sættes mere ned på grund af Femernforbindelsen og en eventuel Kattegatbro. Her er det Nyborg-borgmester Kenneth Muhs og tidligere Slagelse-borgmester Stén Knuth. Arkivfoto: Birgitte Heiberg

Vrede over fastlåsning af brotakster: Borgmestre ved Storebælt kommer aldrig af med bommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De to borgmestre på hver sin side af Storebælt angriber regeringen og DF for at lade kunstigt høje priser på Storebæltsbroen betale for projekter i hele Danmark. Nyborg-borgmester er dog glad for fynske investeringer.

De er styrmand for hver deres bæltkommune, Kenneth Muhs (V) i Nyborg og John Dyrby (S) i Slagelse. Begge ønsker, at det skal være billigere at køre mellem deres kommuner, men de kan godt glemme alt om lavere takster på Storebæltsbroen. I regeringen og Dansk Folkepartis infrastrukturplan står direkte, at taksten skal opretholdes for at sikre økonomien under den kommende Femernforbindelse og en mulig Kattegatforbindelse mellem Sjælland og Jylland. Det må med andre ord ikke blive så billigt at køre over Storebælt, at bilisterne fravælger de to andre forbindelser.

Den melding gør John Dyrby harm.

- Det er ikke rimeligt, at der skal være kunstigt høje priser på Storebæltsbroen, fordi andre projekter er for dyre, siger han.

Han er også frustreret over, at partierne vil bruge en del af bilisternes betaling på Storebæltsbroen til at betale for nye veje, togskinner og andre infrastrukturprojekter i Danmark. Planen er, at der skal trækkes 7,9 milliarder ud af brokassen til de mange projekter for i alt 112 milliarder kroner.

- Hvorfor er det lige, at det er på Storebæltsbroen, at der skal opkræves penge til trafikinvesteringer i hele Danmark. Hvorfor skal bilisterne på Storebælt for eksempel være med til at betale for en ny Limfjordsforbindelse, der bliver gratis at køre på, siger John Dyrby.

Er der mangel på penge, mener han, at det vil være langt mere retfærdigt, hvis der for eksempel blev indført en generel afgift for at køre på motorveje.

Regeringen og DFs plan
Dansk Folkeparti og regeringen præsenterede onsdag en stor infrastrukturplan, der i hele landet betyder investeringer for 112 milliarder fra 2021 til 2030.

Planen indeholder blandt andet nye motorveje, togskinner og en Limfjordsforbindelse. På Fyn investeres i en udvidelse af motorvejen syd om Odense og ny vestfynsk jernbane.

Pengene til den store infrastrukturplan skal blandt andet komme ved at trække 7,9 milliarder kroner ud af Storebæltsbroen. I planen slås fast, at der ikke kommer takstnedsættelser på broen end den allerede vedtagne, der betød 15 procent lavere takst i 2018 stigende til 25 procent i 2023. Det skyldes hensynet til at skaffe nok trafik og sikre økonomien under en Femernforbindelse og en Kattegatforbindelse.

Muhs også glad

Borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs (V), er heller ikke begejstret for, at det nu slås fast, at betalingen for at krydse bæltet ikke kun skal gå til udgifter på broen, men bruges til hærvejsmotorvej, Limfjordsforbindelse eller nogle af de mange andre projekter.

- Er økonomien i broen så god, skal det komme bilisterne til gode i form af takstnedsættelser, mener han.

Han er dog glad for, at det nu ikke længere kun er bilisterne på Storebælt, der skal betale for ting, der intet har med broen at gøre. Regeringen og DF vil også trække 5,8 milliarder ud af brokassen på Øresundforbindelsen.

Kenneth Muhs glæder sig desuden over, at en udvidelse af motorvejen syd om Odense er en del af den store infrastrukturplan.

- Det er fantastisk, og en kamp de fynske borgmestre har været fælles om, fremhæver han.

Så skal han gøre regnestykket op, er han mere glad for planen end trist over brugen af Storebæltspengene.

Vrede over fastlåsning af brotakster: Borgmestre ved Storebælt kommer aldrig af med bommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce