Ville frifindes: Men landsretten stadfæster dom for svindel for 50 millioner

Henrik Kalmer fortalte i 2012 om sin nystartede redningsvirksomhed, som skulle tage kampen op med blandt andre Falck og Dansk Autohjælp. Redningsgruppen havde hovedsæde i Middelfart. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Ville frifindes: Men landsretten stadfæster dom for svindel for 50 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsretten er onsdag kommet frem til samme resultat som byretten og stadfæster straffen på fire års fængsel til Henrik Kalmer.

Den 46-årige svindler Henrik Kalmer skal i fængsel i fire år for at have svindlet for 50 millioner kroner.

Det står fast, efter Østre Landsret i Odense onsdag klokken ti har afsagt en dom, som stadfæster byrettens dom fra 29. juni sidste år.

Henrik Kalmer er fundet skyldig i groft skyldnersvig, groft bedrageri, groft mandatsvig, groft dokumentfalsk og grov overtrædelse af bogføringsloven.

Den tidligere direktør havde sammen med sin forsvarer Claus Allan Bonnez anket dommen til frifindelse, men landsretten var altså enig med Retten i Odense.

Efter byrettens dom lød begrundelsen for anken blandt andet sådan fra forsvareren:

- Vi anker, fordi vi ikke mener, retten har forholdt sig til, at min klient efter vores opfattelse kan dokumentere, at køretøjerne i bedrageripunktet har en værdi på omkring 10 millioner kroner. Det er et af de væsentlige punkter, fordi retten siger, min klient er skyldig i bedrageri, fordi han har overvurderet sine aktiver (køretøjer, red.) i sine vurderingsberetninger.

Svindlen foregik i forbindelse med tretten virksomheder, som alle gik konkurs. Heriblandt Redningsgruppen i Middelfart, som tog konkurrencen op med Falck og Dansk Autohjælp med priser langt under konkurrenternes.

Svindlen skete blandt andet ved, at den dømte opgav forkerte oplysninger om startkapital og selskabernes aktiver og brugte disse oplysninger til at opnå lån og kredit hos flere banker og kreditinstitutter for tocifrede millionbeløb.

Redningsgruppen blev stiftet i efteråret 2012 med hovedsæde i Middelfart, mens Henrik Kalmer boede i Strib.

Flere af firmaerne har skiftet navn op til flere gange, og sammenhængen mellem virvaret af selskaber blev i byretten illustreret med en detaljeret planche udarbejdet af anklagemyndigheden.

Fælles for virksomhederne var, at den dømte havde en afgørende indflydelse enten som stifter, direktør eller bestyrelsesmedlem.

Foruden fængselsstraffen er den 46-årige frakendt retten til at lede virksomheder uden at hæfte personligt for dem.

Landsretten oplyser, at den kun har haft mindre justeringer i forhold til Retten i Odense og dermed har fundet eks-direktøren skyldig i stort set samme omfang. Den særdeles omfattende sag resulterede i en over 180 sider lang dom i byretten.

Henrik Kalmer har gennem hele sagen nægtet sig skyldig.

Fyens Stiftstidende bringer navnet på personer, der idømmes et års ubetinget fængsel eller mere.

Ville frifindes: Men landsretten stadfæster dom for svindel for 50 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce