Venstre: Vi vil tage fat på biler, bønder og boliger

Lars Christian Lilleholt har som klimaminister fået området helt ind under neglene. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Venstre: Vi vil tage fat på biler, bønder og boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre vil gå efter CO2-reduktioner for biler, bønder og boliger, hvis de beholder regeringsmagten, siger klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Hvor alvorligt ser du på klimaforandringerne?

- Der er ingen tvivl om, at det bliver ét af de mest centrale emner i valgkampen. Klimaforandringerne er én af de største udfordringer, som vi står overfor, men vi skal samtidig passe på med ikke at blive overhysteriske.

På Fyn oplever mange allerede nu problemer med oversvømmelser, der gør forskellige klimatilpasninger nødvendige. I hvor høj grad mener du, at staten eller kommunerne bør betale for foranstaltninger, der kan afbøde klimaforandringernes konsekvenser?

- Kommunerne har selvfølgelig et politisk ansvar for at håndtere en del af klimaforandringerne, som vi eksempelvis ser omkring Odense Fjord. Grundejerne har selvfølgelig også selv et ansvar for at imødegå konsekvenser. Og endeligt må det her jo blive en del af den diskussion, som vi må tage. Danmark er faktisk ét af de lande i Europa, hvor de store vejrforandringer vil få de største konsekvenser. Så vi skal have fokus på, at der er nogle mennesker, der kan komme i klemme.

Er du villig til at begrænse væksten for at kunne reducere vores CO2-udslip?

- For mig er det helt afgørende, at vækst og grøn omstilling kan gå hånd i hånd. I Danmark har vi igennem de seneste 40 år haft en økonomisk vækst på næsten 100 procent, mens vi samtidig har formået at have et stort set uændret forbrug af energi. Vi har været i stand til at forene økonomisk vækst og grøn omstilling. Det skal vi blive ved med.

Hvordan skal vi nå målet om at være klimaneutrale i 2050?

- I vores klimaudspil tager vi fat på de ikke kvote-belagte sektorer. Det vil sige biler, bønder og boliger. Det kommer vi til at arbejde videre med, og vi har sat en ambition om, at der i 2030 skal være en million elbiler. Og jeg glæder mig desuden over, at en lang række danske virksomheder nu også er klar til at påtage sig et ansvar. Det er ikke nok, at vi politikere laver love og reguleringer.

Venstre: Vi vil tage fat på biler, bønder og boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce