Vejdirektoratet om anke af ejendomsvurdering: Prisforskellen var for stor

Landinspektør Michael Larsen har håndteret de mange ekspropriationer, der allerede er gennemført langs den strækning mellem Kauslunde og Blommenslyst, hvor den nye jernbane over Vestfyn skal gå. Arkivfoto: Louise Koustrup.

Vejdirektoratet om anke af ejendomsvurdering: Prisforskellen var for stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landinspektør Michael Larsen peger på, at der var for langt imellem Vejdirektoratets og Ekspropriationskommissionens vurdering af Niels Christian Johansens ejendom. Derfor har Vejdirektoratet valgt at anke prisen på 7,3 millioner kroner.

Hvorfor vælger I at klage over Ekspropriationskommissionens vurdering af, at Niels Christian Johansens ejendom og de 26 hektar jord er 7,3 millioner kroner værd?

- Alene af den grund, at vi ikke er enige i den vurdering, og på samme vis som en ejer kan vælge at få efterprøvet en erstatning hos Taksationskommissionen, kan anlægsmyndigheden også gøre dette. Vejdirektoratet har i samråd med SKAT vurderet ejendommen og er kommet frem til en handelspris, som ejer ikke har kunnet acceptere. Ekspropriationskommissionen er fremkommet med en anden pris.

Ekspropriationskommissionen består jo blandt andet af faste medlemmer, som har stor erfaring med at vurdere ejendomme. Hvor usædvanligt er det, at I er uenige i deres vurderinger?

- Fastsættelse af en handelspris er forbundet med en vis spredning, og det er ikke unormalt, at der kan være en forskel på vurderingerne, men ligger den af Ekspropriationskommissionen fastsatte pris inden for en skønsusikkerhed, eller det klart dokumenteres, er det normalt, at priserne accepteres af ikke bare Vejdirektoratet, men parterne. Den af Ekspropriationskommissionen fastsatte pris kan være over, under eller nærmest den samme som Vejdirektoratets pris. Det er ikke normalt, men heller ikke usædvanligt, at Vejdirektoratet kan vælge at lade den af Ekspropriationskommissionen fastsatte pris efterprøve.

Jeres bud på 5,9 millioner kroner ligger lige knap 20 procent fra Ekspropriationskommissionens vurdering. Hvordan kan der være så stor forskel i vurderingerne?

- Eftersom Ekspropriationskommissionen ikke har redegjort nærmere for, hvordan de er kommet frem til den fastsatte pris, er det ikke muligt at udtale sig om dette.

Hvor ofte sker det, at jeres vurdering af en ejendom ligger så relativt langt fra det, som Ekspropriationskommissionen kommer frem til?

- Det fører vi ikke en særskilt statistik over, men på strækningen hen over Vestfyn har Vejdirektoratet overtaget - efter ny jernbanelov - mange ejendomme, hvoraf tre af disse sager er blevet behandlet af Ekspropriationskommissionen, og en enkelt - denne her - ønskes efterprøvet af Taksationskommissionen. Vejdirektoratet har i mange sager på ikke bare Vestfyn, men Vejle, Næstved, 3. Limfjord, Skovvejen ved Kalundborg og så videre fastsat priser og indgået aftaler i et ikke ubetydeligt omfang uden Ekspropriationskommissionen, hvorfor det må antages, at Vejdirektoratet også er i besiddelse af en fagkundskab, der skal ses sammen med en uvildig prøvelse hos SKAT. Der har også været tilkendegivelser fra lokale ejendomsmæglere om, at det er fornuftige priser, der tilbydes af Vejdirektoratet. I denne her sag er vi for langt fra Ekspropriationskommissionens vurdering, og vi har derfor behov for at få den efterprøvet.

Vejdirektoratet om anke af ejendomsvurdering: Prisforskellen var for stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce