VM set fra Fyn: Ølmandens søn er forsigtig optimist

Ante De Raeymaekers er behersket optimist på Belgiens vegne, og uanset hvordan det går, er hverken sejrs- eller gravøl særligt langt væk, når man arbejder i en butik for specialøl. Foto: Villads Munk Carstens

VM set fra Fyn: Ølmandens søn er forsigtig optimist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Belgiske Ante De Raeymaekers er netop blevet ansat hos sin far, der driver specialøl-butikken Den Belgiske Ølmand i Hesselager på Sydfyn. Ante følger med sund belgisk skepsis sit hjemlands stjernespækkede landshold ved VM i Rusland, og faderen er ikke begyndt at se kampene endnu. Men det kommer.

I baggården til den lille butik står en kasse øl med navnet Satan. På hylderne indenfor har andre flasker navne som Duvel og Lucifer. Og det er ikke den eneste form for djævelskab, der dyrkes i Hesselager i disse dage.

Belgiske Robert De Raeymaekers, som er indehaver af specialølbutikken Den Belgiske Ølmand, har netop ansat sin 31-årige søn Ante, og Ante følger som de fleste andre belgiere med, når landsholdet med kælenavnet "de røde djævle" spiller deres VM-kampe i Rusland - i dag mod Tunesien.

Det er dog som eneste belgier blandt danske venner, for han har ikke mødt ret mange landsmænd på Fyn, og end ikke farmand ser fodbold - endnu.

Ante De Raeymaekers
Navn: Ante De Raeymaekers.

Hjemland: Belgien. Alder: 31 år.

Bopæl: Odense. Beskæftigelse: Er fra 1. juni ansat i sin fars specialølbutik, Den Belgiske Ølmand, i Hesselager. Skal se VM: Sammen med venner og familie.

Mere til cykling

- Han er af den ældre generation, som er mere til cykling, men når vi kommer til knockout-kampene, skal han nok sidde der, siger Ante De Raeymaekers, som kom til verden samme år, som Belgien opnåede sit hidtil bedste VM-resultat - en fjerdeplads i 1986 i Mexico.

Omkring den tid kom andre belgiske børn til verden, som skulle blive del af en gylden generation af fodboldtalenter, som nu er i deres bedste alder. Og Ante De Raeymaekers mærker en fodboldglæde, der er vokset i det gamle hjemland sammen med de mange stjernespillere.

- Jeg synes, man kan mærke, at belgierne har fået noget mere national glæde. Gaderne er helt øde, når der spilles, og ellers går folk rundt i rødt og med horn i panden og alt det der. Sådan var det ikke før i tiden, som jeg husker det. Men det er måske også, fordi de spiller godt nu, griner han.

Og i et todelt land med en fransk- og en flamsktalende del er landsholdet i dag noget, der kan samle folk, fortæller han.

- Man holder ikke mere med en lokal spiller end andre. Når det er landsholdet, er der ikke noget af den slags. Det er vi sammen om. Det er mere, når det kommer til penge og økonomi - der er det altså et tosset land, siger han.

Belgien til VM
Belgien er med til VM for 13. gang.

Bedste placering: En fjerdeplads i Mexico i 1986. Største navn gennem tiden: Paul Van Himst, angriber. Spillede på landsholdet fra 1960 til 1974. Største navn ved dette VM: Eden Hazard, Chelsea.

Ekspertvurdering: Belgierne deler pladsen som fjerdestørste favorit med Tyskland hos bookmakerne. Kun Frankrig, Spanien og Brasilien er større favoritter.

Faldt for Danmark på en ferie

Familien De Raeymaekers flyttede fra den flamske by Antwerpen til Danmark, efter den tidligere fisker Robert faldt for landet på en ferie. Familien besluttede sig kort efter for at flytte, og den dengang 13-årige Ante skulle naturligvis med.

Dermed har Ante De Raeymaekers boet mere af sit liv i Danmark end i Belgien, og derfor har han næsten to hold i slutrunden, han lige gerne ser vinde. Næsten.

- Den er svær. Jeg må nok ende med at sige Belgien, hvis de skulle mødes. Men så skulle det være en smal sejr, siger han.

Belgien er på papiret også noget stærkere end det danske landshold - og de fleste andre hold ved slutrunden for den sags skyld - men optimismen forbliver foreløbig forsigtig i Hesselager.

- Jeg håber da, at vi kan ende i top tre eller fire, siger Ante De Raeymaekers.

- Men vi har før set gode ud for så at skuffe. Jeg var selv nede til EM for to år siden, det var en stor skuffelse, og holdet har lidt ryggen mod muren nu. Men jeg tror, at belgiere generelt er mere kølige end danskere i deres forventninger, og vi kommer ikke så hurtigt helt op, hvor vi tror, vi vinder hver gang. Vi vil gerne lige vente og se, før vi tør tro på det. Belgiere kan godt lide at tage det roligt. De lægger hellere beton om sommeren end at skulle slå græsset hele tiden. De tager det afslappet, griner han.

"De Rode Duivels", de røde djævle, lagde i første runde et solidt fundament til et godt VM med en sejr på 3-0 over Panama. Og det ligner en ny sejr i dag. Modstanderen Tunesien tabte sin første kamp til England.

VM - set fra Fyn
I serien "VM - set fra Fyn" taler vi med udlændinge, bosiddende på Fyn, som skal opleve VM herfra. De fortæller om deres forhold til fodbold - og danskerne. Og de fortæller, hvordan de skal følge med i VM-turneringen, mere eller mindre fjernt fra deres hjemland.

I dag: Ante De Raeymaekers, Belgien.

I morgen: Harumi Daifku Dahl, Japan.

VM set fra Fyn: Ølmandens søn er forsigtig optimist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce