VM set fra Fyn: Australien har en chance mod Danmark

Aussie, Aussie Aussie - Oi, oi, oi! Sådan lyder australiernes kampråb, og Danny Alves tror, at hans hjemland kan vinde over Danmark. Foto: Martin E. Seymour

VM set fra Fyn: Australien har en chance mod Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodbold er langt fra den mest populære sport i landet "down under". Alligevel er den herboende australier Danny Alves vild med spillet, hvor bolden er rund, og alt kan ske.

33-årige Danny Alves har kun boet her i landet siden november sidste år. Ikke desto mindre holder han med Danmark ved VM i Rusland. Bortset lige fra i dag. I dag skal drengene i rødt og hvidt møde hans hjemland Australien, og Danny Alves tror på, at 'Socceroos', som Australiens landshold bliver kaldt, har en chance for at overraske.

- Australien gjorde det godt mod Frankrig, og Danmark var ikke specielt imponerende mod Peru. Vi kæmper altid til det sidste og arbejder hårdt, og jeg kan godt forestille mig, at Danmark kan finde på at undervurdere os. Vi har absolut en chance, siger han.

Danny Alves er født og opvokset i Sydney, hvor han også gik på universitetet og uddannede sig i konstruktionsledelse. Efter endt uddannelse havde han - som så mange andre australiere - behov for at rejse ud og opleve andre kulturer end den australske.

- Man er så langt væk fra alt, når man bor i Australien. Der er så meget mere historie og kultur i Europa i forhold til Australien, som kun har omkring 300 år på bagen, hvis man ser bort fra de indfødtes historie. Her kan man se ting fra før middelalderen. Det er ret fascinerende. Det er det samme når man besøger Sydamerika. Det handler bare om at komme ud og opleve nye ting og nye steder, siger han.

Det blev til et par år i London, hvor han arbejdede for forskellige firmaer, og så fik han arbejde hos firmaet Mace, der er hovedentreprenør bag opførelsen af Facebooks datacenter i Tietgenbyen. Det er i den forbindelse, at Danny Alves er i Odense. Og han er kommet til at holde af byen:

- Der er ikke så meget storby over byen, selv om den er Danmarks tredjestørste by, men det er fint. Der er masser af ting, man kan tage sig til. Jeg var for eksempel til Guns N' Roses og regner også med at skulle til Tinderbox. Desuden tager det kun halvanden time at komme til København eller Aarhus, som jeg har besøgt et par gange.

Blå bog
Navn: Danny Alves er født i Sydney, Australien. Forældrene er begge fra Uruguay. Hjemland: Australien.

Alder: 33.

Bopæl: Odense.

Beskæftigelse: Har ansvaret for indkøb hos det engelske firma Mace, som er hovedentreprenør på Facebook-byggeriet i Odense. Uddannet inden for konstruktionsledelse.

I Danmark siden: November 2017. Boede inden da nogle år i London.

Skal se VM: Sammen med kolleger og venner.

Familien fra Uruguay

I Australien er sportsgrene som rugby, cricket og australsk fodbold langt mere populære end fodbold, som australierne i lighed med amerikanerne kalder for 'soccer'. Danny Alves spillede dog som ung versionen med den runde bold. Det skyldtes nok forældrenes ophav.

- Min familie er fra Uruguay, derfor var det helt naturligt, at jeg spillede fodbold, så jeg holder naturligvis også med Uruguay. De var ikke så skarpe i den første kamp og var ret heldige, mener han.

Danny Alves var i Brasilien ved sidste VM, hvor han så flere kampe. Han har sågar været på stadion for at se OB, og her holdt han naturligvis med 'Striverne'.

- Jeg har det med at holde med holdet i den by, hvor jeg er - på nær i England. Dér holder jeg med Manchester United. Spillet går ikke helt så hurtigt her, og det kan godt være meget koldt, men jeg har da set nogle gode kampe, fortæller han.

Danny Alves ved ikke, hvor længe han bliver i Danmark. Det kommer helt an på, hvor længe Mace har brug for ham i forbindelse med bygningen af datacentret:

- Jeg bliver her helt sikkert året ud, men det kunne godt blive et år mere. Nu må vi se.

VM - Set fra Fyn
I serien "VM - set fra Fyn" taler vi med udlændinge, bosiddende på Fyn, som skal opleve VM herfra. De fortæller om deres forhold til fodbold - og danskerne. Og de fortæller, hvordan de skal følge med i VM-turneringen, mere eller mindre fjernt fra deres hjemland.I dag: Danny Alves, Australien

I morgen: Eddymufy Akhibi Eyienyien, Nigeria.

Australien til VM
Australien har deltaget i VM tre gange - første gang var i 1974.Bedste resultat: 1/8-finale 2006.

Største navne gemme tiderne: Mark Viduka og Harry Kewel.

Største navn ved dette VM. Mile Jedinak, anfører og manden, der med et hattrick mod Honduras sikrede Australien kvalifikation til VM-slutrunden.

Ekspertvurdering: Australien er sammen med Peru underdogs i gruppe C, som de fleste forventer, at Frankrig vinder. Men tager Australien point mod Danmark, er en plads i 1/8-finalen en mulighed med en sejr over Peru i sidste kamp.

VM set fra Fyn: Australien har en chance mod Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce