Uro blandt chauffører: Men bussen skal nok køre alligevel

Bussen skal nok komme, lover både tillidsfolk og ledelsen i Tide Bus, som står for at køre for Fynbus, selv om chaufførerne har været vrede over ekstra lørdagsvagter. Arkivfoto: Michael Bager

Uro blandt chauffører: Men bussen skal nok køre alligevel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledelse og tillidsfolk i Tide Bus, som kører for Fynbus, har mandag holdt møde om blandt andet ekstra lørdagsvagter, men begge parter siger, at der ikke er risiko for konflikt.

Uenighed om især antallet af weekendvagter for chaufførerne i busselskabet Tide Bus, der blandt andet står for kørslen i Fynbus, førte mandag eftermiddag til et møde mellem ledelsen, tillidsrepræsentanter, fagforbundet 3F og faglige sekretærer.

Det er længere tids frustrationer hos de fynske chauffører, som allerede i sidste uge førte til et møde. Det mundede ud i fem hovedkrav til Tide Bus, som var på dagsordenen mandag. Et af kravene er, at chaufførerne vil fastholde at have fri mindst hver anden weekend, ligesom de er utilfredse med, at ønsker om frihed først bliver meddelt meget sent og i nogle tilfælde først dagen før den ønskede fridag.

Ifølge en af tillidsrepræsentanterne, avisen har talt med efter mandagens møde, er der en god dialog mellem medarbejdere og ledelse, og det er der kommet en handlingsplan ud af.

- Vi får hurtigt iværksat nogle møder med henblik på at løse de problemer, der er, bekræfter Jim Hansen.

Han forklarer, at det hidtil har været normalt for chaufførerne at have fri hver anden weekend. På grund af buskøreplanen er der så kommet ekstra lørdagskørsler, som også skal dækkes af de fastansatte chauffører. Det har ført til uro blandt chaufførerne.

- Vi har givet håndtryk på, at vi skal have det løst, og firmaet har været åben for alle muligheder, siger Jim Hansen videre.

Han ser frem til, at der i begyndelsen af september holdes nye møder mellem parterne for at få løst de ekstra lørdagskørsler.

Ifølge tillidsrepræsentanten behøver passagererne hos Fynbus ikke frygte, at busserne bliver konfliktramt og holder stille.

- Det skal de slet ikke frygte. Bussen skal nok komme. Nu er der handling på problemerne, og nogle ting skal sættes i værk, og så tager vi det derfra, siger Jim Hansen.

Chef: Udramatisk møde

Også administrerende direktør i Tide Bus, Steen Rügge, maner al frygt om konfliktramte busser i jorden.

- Uro er nok et stort ord. Vi kan løbende køreplansskift med udfordringer, og det har vi drøftet. Mødet mandag har været et ganske almindeligt møde om nogle forståelser, og det var rimeligt udramatisk, siger Steen Rügge.

Han bekræfter, at parterne efter mandagens møde er enige.

- Vi er enige om, hvordan vi kommer videre, og det får chaufførerne at vide inden klokken 12 tirsdag, siger direktøren.

Den præcise handlingsplan vil han ikke offentliggøre, fordi han mener, de ansatte skal have det at vide først. Han afviser, at passagererne risikerer at blive ramt af en konflikt.

- Det er præcis derfor, at vi sætter os ned for at lave nogle forhandlingsmøder, så det ikke går ud over vores daglige kørsel. Forventningen er da, at busserne kører, siger Steen Rügge.

Uro blandt chauffører: Men bussen skal nok køre alligevel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce