Uheldsstrækning ved Nr. Aaby: Vejdirektoratet har løst mysteriet

Vand på vejbanen på Fynske Motorvej på Vestfyn betød tirsdag, at hastigheden blev sat ned til 80 kilometer i timen. Nu har Vejdirektoratet løst problemet, som skyldtes jord ved afløbsbrønde. Derfor bliver hastigheden formentligt onsdag sat op igen. Arkivfoto: Michael Bager

Uheldsstrækning ved Nr. Aaby: Vejdirektoratet har løst mysteriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejdirektoratet forventer i samarbejde med Fyns Politi, at midlertidig hastighedsbegrænsning ved Nr. Aaby på Fynske Motorvej fjernes onsdag. Vejdirektoratet vil natten til onsdag reparere autoværn efter uheld.

Vejdirektoratet mener nu at have fundet årsagen til, hvorfor der har været ekstra meget vand på kørebanen på Fynske Motorvej vest for Nørre Aaby-afkørslen, som har været præget af flere uheld.

Det seneste uheld skete tirsdag formiddag, og netop fordi de mange uheld sker præcis samme sted blev både hastigheden sat ned tirsdag til 80 kilometer i timen, og Vejdirektoratet tog ud for at kigge på årsagerne til problemerne med vejbanen og vandet.

- Vi har kigget på brøndene og fået fjernet jord, der så ud til at have hobet sig op omkring dem. Det har i hvert fald hjulpet her og nu, siger Søren Andersen, områdechef i Vejdirektoratet.

Derfor vurderede han onsdag sidst på eftermiddagen, at problemet burde være løst. Samtidig frikender det mistanke om revner i vejbelægningen.

- Der er ikke noget i asfalten, som er skyld i vand på vejbanen. Vi har kigget på det, men der er ikke noget galt med den, siger områdechefen.

Autoværn repareres

Ved uheldet tirsdag formiddag var der først meldinger om fastklemte, men det var ikke så alvorligt, og ingen var kommet alvorligt til skade. Uheldet betød, at dele af autoværnet i midterrabatten blev beskadiget, og det skal Vejdirektoratet have repareret.

- Når natten er gået ser vi på, om det, vi har gjort med at fjerne jorden ved brøndene, har løst problemet med vand på kørebanen, og så kan hastighedsnedsættelsen nok fjernes igen, siger Søren Andersen.

Det sker dog først efter aftale med Fyns Politi og efter at vejbanen igen er blevet inspiceret onsdag morgen.

Indtil onsdag morgen skal trafikanterne dog forvente dels hastighedsnedsættelse og dels, at der arbejdes med at reparere autoværnet som følge af tirsdagens uheld. Derfor vil et af sporene i vestlig retning være afspærret natten igennem.

Det er ikke unormalt, at tilstoppede brønde er årsag til vand på kørebanen på landets motorveje.

- Der kommer jo skidt på vejene hele tiden og det hober sig op, og derfor har vi også kontinuerligt kig på det og vurdering af, hvornår vi skal lave rabatafhøvling og andre ting. Her var naturen lidt foran os, og det holder vi så ekstra øje med på netop dét sted på motorvejen, så det ikke udvikler sig. Det kan være en sårbart punkt, vi skriver på listen, siger Søren Andersen.

Uheldsstrækning ved Nr. Aaby: Vejdirektoratet har løst mysteriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce