Udligningsordning: Fyn gik glip af halv milliard i tilskud

- Vi går efter at blive kompenseret for de penge, vi retmæssigt burde have haft, og som ministeriet har haft viden om, at vi burde have haft. Det er en markering af, at der er en grænse, vi skal også behandles ordentligt, sigerSvendborg-borgmester Bo Hansen (S) om de 21 kommuners overvejelse om at trække staten i retten. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Udligningsordning: Fyn gik glip af halv milliard i tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21 kommuner mødes torsdag for at drøfte et sagsanlæg mod staten. Kommunerne føler sig udsat for en fejl i udligningsordningen, som alene de fynske kommuner har tabt mere end en halv milliard kroner på fra 2015 til 2018.

526 millioner kroner.

Så mange penge er de fynske kommuner gået glip af i tilskud fra udligningsordningen fra 2015 til 2018, fordi udlændinges uddannelsesniveau stik imod reglerne ikke har talt med i støttebeløbene fra den statslige udligningsordning til kommunerne.

Et forhold, der først er blevet rettet i år, på trods af at Økonomi- og Indenrigsministeriet blev gjort opmærksom på det tilbage i 2014. Samtidig er det besluttet, at de kommuner, som nu får mindre tilskud, fordi fejlen rettes, får en overgangsperiode på to år, hvor de kompenseres. Men de kommuner, som i årevis har fået for lidt i tilskud kompenseres ikke.

Det har medført vrede i en række af landets kommuner, og torsdag mødes 21 af dem for at drøfte et sagsanlæg mod staten. En af de kommuner er Svendborg Kommune, som har mistet 80 millioner kroner på fejlen fra 2015 til 2018.

- Vi går efter at blive kompenseret for de penge, vi retmæssigt burde have haft, og som ministeriet har haft viden om, at vi burde have haft. Det er en markering af, at der er en grænse, vi skal også behandles ordentligt, siger Bo Hansen (S), borgmester i Svendborg Kommune.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) har noteret sig, at nogle kommuner overvejer en retssag mod staten om udligningen. Han påpeger, at kammeradvokaten tidligere har slået fast, at der ikke er noget juridisk grundlag for en retssag mod staten.

- Så jeg håber da, at de 21 kommuner i stedet vil bruge deres energi og penge på deres borgere, udtaler Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) i et skriftligt svar til avisen.

Kammeradvokaten er statens egen advokat.

Udligningsordning: Fyn gik glip af halv milliard i tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce