Tyvene slog hårdt ned: 46 indbrud på Fyn juleaften

Indtil videre har Fyns Politi fået hele 46 anmeldelser om indbrud juleaften og frem til julemorgen. Foto: Colourbox

Tyvene slog hårdt ned: 46 indbrud på Fyn juleaften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi har fået 46 anmeldelser om indbrud på 29 timer. Indbruddene er sket over hele Fyn.

Opd. 13.45 Mens de fleste af os lod julefreden sænke sig over os juleaften, var der andre, der tog arbejdstøjet på. Men ikke for at yde en velmenende indsats.

På Fyn slog indbrudstyvene til helt usædvanligt mange gange. Hele 46 anmeldelser er tikket ind til politiet fra juleaftensdag til julemorgen, fortæller vagtchef Torben Jakobsen fra Fyns Politi.

- Der plejer at være mange indbrud i juledagene, men det her er helt vildt. Jeg blev selv meget overrasket, da jeg mødte ind og hørte antallet, fortæller han til Fyens.dk.

Politiet er fortsat i gang med at rykke ud og skrive rapport hos de mange anmeldere. Der er primært tale om villaindbrud.

Indbrud før jul
I perioden fra den 20. december til den 23. december er der på landsplan kommet 282 anmeldelser om indbrud i private boliger. Det er noget færre end i samme periode sidste år.

Bornholmerne er foreløbig de eneste, der helt har undgået de ubudne gæster.

Her er tallene for de enkelte politikredse:

* Fyn: 43
* Københavns Vestegn: 35
* Østjylland: 34
* Nordsjælland: 32
* Midt- og Vestsjælland: 30
* Syd- og Sønderjylland: 25
* Sydsjælland og Lolland-Falster: 25
* Sydøstjylland: 22
* Nordjylland: 14
* København: 13
* Midt- og Vestjylland: 11
* Bornholm: 0

Kilde: Rigspolitiet

To anholdte

Tyvene slap dog ikke lige heldigt hver gang. To tyve er taget på fersk gerning.

Juleaften kunne en patrulje anholde en 44 årig mand på fersk gerning, da han var i gang med at bryde ind i et pizzeria på Sdr. Boulevard i Odense. Det var en snarrådig anmelder, der bemærkede indbruddet og gav politiet et tip. Den anholdte blev mandag over middag varetægtsfængslet i fire uger.

Endnu 'værre' var det for en 19-årig mand i Ebberup. Natten til tirsdag opdagede tilfældigt forbipasserende, at der lå dyre designermøbler i en lade i Ebberup. Da politiet nåede frem til stedet, fandt de ved samme lejlighed en 19-årig mand, som er mistænkt for tyveriet af de mange dyre møbler. Han blev ved anholdelsen også fundet i besiddelse af hash og kokain.

Fyns Politi har fået anmeldelser om 25 indbrud i Odense, 4 i Svendborg, 5 i Assens, 4 i Faaborg-Midtfyn, 2 i Middelfart, 3 i Nyborg, 2 i Kerteminde og 1 på Nordfyn.

Allerede nu har antallet af anmeldte indbrud overgået antallet af indbrud fra juleaften sidste år. I 2017 blev der anmeldt 29 indbrud den 24. december og 10 indbrud den 25. december.

Tyvene slog hårdt ned: 46 indbrud på Fyn juleaften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce