Tre shitstorme blæste over Fyn: Kaffe, bøffer og en løve


Tre shitstorme blæste over Fyn: Kaffe, bøffer og en løve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der har igennem de seneste år været mange små og store storme af kritik på de sociale medier. Her er tre af de mest markante shitstorme over Fyn.

Jensens Bøfhus
Jensens Bøfhus kunne mærke det direkte på pengepungen, da de røg i en navnestrid med en nordjysk fiskerestaurant. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Den fynskejede restaurantkæde Jensens Bøfhus blev i 2014 ramt af en shitstorm af de rigtigt store, da mere end 100.000 mennesker meldte sig ind i Facebook-gruppen "Boykot Jensens Bøfhus".

Det skete, efter at Jensens Bøfhus havde anlagt og vundet en sag, der førte til, at Jensens Fiskerestaurant i Sæby måtte skifte navn til Jacobs Fiskerestaurant.

Jensens Bøfhus kom efterfølgende ud med et regnskab, der viste et underskud på 30 millioner kroner, hvilket blandt andet blev forklaret med den voldsomme kritik og boykot af restauranten.

Odense Zoo
Odense Zoo foretager stadig dissektioner af forskellige slags dyr. Arkivfoto: Laust Jordal

Den voldsomme kritik af en offentlig dissektion af en løve i Odense Zoo kom hovedsageligt fra udlandet, hvor sagen om aflivningen af giraffen Marius i København også havde vakt forargelse.

Op til arrangementet blev det debatteret heftigt, om det var okay at lade børn se en løve blive dissekeret. Og selve dissektionen blev et tilløbsstykke for medier fra både England og USA.

Kritikken fik ikke Odense Zoo til at ændre på muligheden for, at gæsterne med jævne mellemrum kan følge dissektioner af forskellige slags dyr.

Coop
Buster Hoff blev fyret, da han ikke betalte fem kroner for en kop kaffe. Arkivfoto: Lasse Hansen

Supermarkedskæden Coop - eller måske rettere Super Brugsen i Vestergade i Odense - forsøgte forgæves at dæmpe kritikken i en sag, der handlede om en kop kaffe, som den på det tidspunkt 17-årige dreng Buster Hoff - ifølge sin egen forklaring - havde glemt at betale for, da han arbejdede i dagligvarebutikken. Buster Hoff blev fyret og stod frem med sin historie, og derfra haglede de kritiske kommentarer ned over Coop, mens shitstormen i takt med, at historien også nåede de landsdækkende tv-kanalers morgen- og aftenshow.

Coop holdt dog fast i en politik om nultolerance, og efter nogle dage lagde stormen sig igen. På det tidspunkt var brugernes vurdering af Super Brugsen dog raslet ned fra 4,5 til 2 stjerner.

Tre shitstorme blæste over Fyn: Kaffe, bøffer og en løve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce