Tre mænd og en vundet kamp: De får boliger til byen

Steen Thinggaard, Willi Hansen og Erik Rask har vundet kampen for boliger på den tidligere saværksgrund i Ferritslev. Arkivfoto: Maja Julskjær

Tre mænd og en vundet kamp: De får boliger til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Benhårdt arbejde og flere års kamp fra lokale beboere beriger by med boliger. Få tre gode råd

Det var en festdag i Ferritslev i sidste uge, da der blev holdt rejsegilde på en ny bebyggelse med 14 mindre almene lejeboliger og 10 private byggegrunde. Især for tre mænd: Ejendomsmægler Erik Rask, Steen Thinggaard og Willi Hansen. De to sidstnævnte fra Forum Ferritslev Rolfsted, der kæmper for at skabe udvikling i lokalområdet.

I 5-6 år har de kæmpet for at få flere boliger, og til foråret flytter beboerne ind i de almene handicapvenlige boliger i ét plan. Boligerne er typisk lejet ud til enlige og par over 55 år, der gerne vil flytte i noget mindre.

- Det betyder, at de nu sætter deres huse til salg, og her kan børnefamilier så flytte ind, siger Steen Thinggaard.

Han har tre råd til andre lokalsamfund, der kæmper for flere boliger:

1. Dokumentation

Lav en brugerundersøgelse og dokumenter, at der er behov for boligerne. I Ferritslev/Rolfsted deltog 2000 beboere i undersøgelsen, og 44 af dem ønskede at flytte ind i en lokal lejebolig.

2. Find samarbejdspartner

Skab kontakt til et boligselskab eller en privat bygherre. Konkret mødte ildsjælene fra Ferritslev op på boligmesse i Odense Congress Center og talte med den daværende direktør for Fyns Almene Boligselskab.

3. Lobbyisme

Etabler kontakt til politikere, der kan tale ens sag. Skal et alment boligselskab stå for byggeriet, skal kommunen betale ti procent af anlægsinvesteringen, og byrådet skal godkende, at en grund kan bruges til boligformål.

Tre mænd og en vundet kamp: De får boliger til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce