Tiltalt for aktiv dødshjælp: Afgørende dag i retten for selvmordslæger

Den pensionerede læge Svend Lings har forud for den igangværende retssag i Svendborg erkendt, at han med råd og medikamenter har hjulpet mindt ti syge personer til at begp selvmord. Under et retsmøde onsdag vil anklagemyndigheden komme med sit bud på, hvilken straf retten bør idømme Svend lings og den medtiltalte Friys Schjøtts. Arkivfoto:

Tiltalt for aktiv dødshjælp: Afgørende dag i retten for selvmordslæger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag skal anklagemyndighed og forsvarere argumentere for, hvad retten bør nå frem til i sagen, hvor lægerne Svend Lings og Frits Schjøtt er tiltalt for aktiv dødshjælp.

Hvad bør straffen være, når en læge hjælper syge mennesker med at slå sig selv ihjel.

Det vil blive det afgørende omdrejningspunkt, når Byretten i Svendborg onsdag genoptager retssagerne mod de pensionerede læger Svend Lings og Frits Schjøtt. Begge mænd er tiltalt for at have ydet aktiv dødshjælp, hvilket er forbudt i Danmark. Svend Lings er tiltalt i tre forskellige forhold, mens Frits Schjøtt er tiltalt i et forhold.

Under det første retsmøde mod de to læger i begyndelsen af september nægtede Svend Lings at have brudt loven, selv om han erkendte at have hjulpet svært syge til at begå selvmord. Frits Schjøtt erkendte under første retsmøde at have udskrevet pillerne til en svært syg mand.

Anklagemyndigheden vil i sin procedure onsdag argumentere for, at de to tiltalte idømmes en fængselsstraf. Hvilken længde, anklagemyndigheden mener, straffen bør være, vil først stå klart under onsdagens retsmøde i Svendborg. Forsvarsadvokaterne for de to mænd vil argumentere for frifindelse eller lavest mulige straf.

Selvmordsmanual på nettet

Svend Lings har forud for retssagen i forskellige medier oplyst, at mindst ti mennesker er døde, efter han har hjulpet dem med råd og eller medikamenter.

Han har også været den drivende kraft bag en hjemmeside, som rummer en detaljeret manual til, hvordan man kan tage livet af sig selv med forskellige medikamenter. Den hjemmeside inspirerede ifølge DR i sommer flere psykisk syge til at forsøge selvmord. Flere politikere fra Folketinget har udtrykt deres store forargelse over, at selvmordsmanualen ikke kan fjernes fra internettet.

Den Danske Lægeforening har arbejdet for at få Svend Lings ekskluderet fra lægeforeningen. Noget som angiveligt ikke er sket for nogen anden læge, siden opgøret efter anden verdenskrig. Der er endnu ikke truffet nogen beslutning om eksklusion.

Retsmødet onsdag efterfølges af et retsmøde den 26. september, hvor byretten forventes af afsige sin dom over de to læger.

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har, og du kan gøre det anonymt. Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-04, ligesom du har mulighed for at chatte med Livslinjen.

Tiltalt for aktiv dødshjælp: Afgørende dag i retten for selvmordslæger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce