Tidligere Nyborg-borgmester topscorer i Energi Fyn-valg

Tidlligere borgmester, nuværende MF'er Erik Christensen fra Nyborg fik flest stemmer ved Energi Fyns valg til repræsentantskabet.

Tidligere Nyborg-borgmester topscorer i Energi Fyn-valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Christensen, der sidder i Folketinget for Socialdemokratiet, fik flest stemmer ved valget til repræsentantskabet i Energi Fyn.

Tidligere Nyborg-borgmester og nuværende medlem af Folketinget, socialdemokraten Erik Christensen, er en populær mand på Østfyn. I hvert fald blandt dem, der har stemt til valget om i alt 90 pladser i Energi Fyns repræsentantskab. Erik Christensen fik flest stemmer af alle med 775 stemmer.

Næstflest opnåede Cæcilie Ning Hage, der driver Tidens Samling i Odense, med 735 stemmer, mens en anden Odense-kvinde, Dorte Hjertstedt Boye, kunne mønstre 559 stemmer som nr. tre på Top 10-listen.

Interessen blandt Energi Fyns cirka 200.000 andelshavere for at stemme til repræsentantskabet har dog ikke været overvældende i de fem valgområder, som andelshaverne er delt op i alt efter geografisk tilknytning. Stemmeprocenten varierer fra 7,45 i postnummer-områderne 5000 og 5240 i Odense til 14,77 på Østfyn. I alt afgav 22.360 deres stemme, hvilket svarer til en samlet stemmeprocent på godt 11. Det svarer til, at omkring hver 9. andelshaver har stemt.

Hos Energi Fyn anses valgdeltagelsen og selve valghandlingen, hvor det var muligt at stemme både pr. brev og over nettet, for tilfredsstillende.

- Vi er glade for, at mange andelshavere har valgt at bruge deres stemme. Det er afgørende for os som andelsselskab, at vores andelshavere engagerer sig og ønsker at være med til at sikre, at vi også i fremtiden skaber værdi og bidrager til udviklingen på Fyn, siger Søren Thorsager, bestyrelsesformand i Energi Fyn.

Søren Thorsager blev som de øvrige syv bestyrelsesmedlemmer valgt til repræsentantskabet, dog ikke med noget prangende stemmetal, idet han med 292 stemmer var langt fra en plads på Top 10-listen. Kun næstformanden Bjarne Ivan Hansen og Jørn Frederik Jørgensen kunne mønstre så mange stemmer, at de fik plads på listen.

Top 10
Her er listen over de ti, der fik fleste stemmer blandt de 90, der er valgt til Energi Fyns repræsentantskab med gyldighed fra 1. januar 2019:1. Erik Christensen, Nyborg, 775

2. Cæcilie Ning Hage, Odense C, 735

3. Dorte Hjertstedt Boye, Odense SV, 559

4. Kim Johansen, Bogense, 549

5. Bjarne Ivan Hansen, Ørbæk 494

6. Steen Langkilde Møller, Odense NV, 489

7. Elsa Knudsen, Nyborg, 484

8. Søren Steen Andersen, Assens 474

9. Jakob Holm, Faaborg, 415

10. Jørn Frederik Jørgensen, Glamsbjerg, 406
Cæcilie Ning Hage, der sidder i bestyrelsen for Energi Fyn, fik et flot valg til repræsentantskabet med næstflest stemmer, 735 i alt, flere end dobbelt så mange som Energi Fyns formand, Søren Thorsager, der opnåede 292 stemmer.
Cæcilie Ning Hage, der sidder i bestyrelsen for Energi Fyn, fik et flot valg til repræsentantskabet med næstflest stemmer, 735 i alt, flere end dobbelt så mange som Energi Fyns formand, Søren Thorsager, der opnåede 292 stemmer.

Skal vælge tre nye til bestyrelsen

Det nye repræsentantskab mødes den 25. april 2019 til det første af årets to møder. Her skal der udpeges tre nye medlemmer til Energi Fyns bestyrelse, idet formand Søren Thorsager og de to bestyrelsesmedlemmer Jørn Frederik Jørgensen og Jens Otto Dalhøj er på valg.

Pladserne i Energi Fyns bestyrelse udløser honorar, idet formanden oppebærer et honorar på 272.482 kroner, mens næstformanden modtager 149.096 kroner. Et menigt bestyrelsesmedlem får 82.260 kroner om året for at deltage i møderne.

Desuden udbetales diæter på 1416 kroner pr. møde i bestyrelsen og samme beløb til medlemmerne af repræsentantskabet for de to årlige møder.

Energi Fyn havde i 2017 et overskud på 152,5 millioner kroner før skat - det bedste resultat gennem de seneste fem år. Nettoomsætningen var knap 1,4 milliarder kroner.

Selskabet er organiseret som et a.m.b.a., andelsselskab med begrænset ansvar, og ejes af de 200.000 andelshavere over det meste af Fyn.

Nordøstfyn, hele det sydfynske område med øer, Middelfart samt et par områder syd for Odense er ikke Energi Fyn-land, men har andre leverandører af el.

Tidligere Nyborg-borgmester topscorer i Energi Fyn-valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce