Tæt drama hos De Radikale: Bagland foretrækker Hersom i stedet for Helveg

Camilla Hersom, som her ses ved søndagens valgfolkemøde i Odense, har i dag fået en større stjerne i det radikale bagland end Rasmus Helveg Petersen, der ellers tidligere er blevet tildelt den mest attraktive radikale valgkreds på Fyn. For da de radikale medlemmer i forbindelse med den årlige generalforsamling i foråret skulle stemme om den foretrukne folketingskandidat, var det Camilla Hersom, der vandt afstemningen. Foto: Michael Bager.

Tæt drama hos De Radikale: Bagland foretrækker Hersom i stedet for Helveg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år vandt Rasmus Helveg Petersen kampen om den mest attraktive radikale valgkreds på Fyn. Men nu har Camilla Hersom større støtte i det radikale bagland.

Et af valgets mest spændende fynske dramaer foregår hos De Radikale, hvor tidligere klimaminister Rasmus Helveg Petersen og den tidligere radikale gruppeformand Camilla Hersom kæmper om at få det fynske mandat, som partiet står til i meningsmålingerne.

Første slag vandt Rasmus Helveg Petersen, da de radikale medlemmer i Odense sidste år gav ham førsteretten til at vælge den mest attraktive opstillingskreds i Odense. Men nu er stemningen skiftet til fordel for Camilla Hersom.

Da de radikale medlemmer i forbindelse med den årlige generalforsamling i foråret traditionen tro skulle stemme om den foretrukne folketingskandidat, pegede et flertal på Camilla Hersom. Det usædvanlige kursskiftet forklarer formanden for Odense Radikale Venstre, Kristian Grønbæk, på denne måde:

- Hun har været meget synlig det seneste år og holdt en fin tale på generalforsamlingen, siger han og forsøger ellers at afdramatisere det radikale skifte.

Partiet har da heller ingen spidskandidat, og det er alene de personlige stemmer fra fynboerne, der afgør, hvem der bliver valgt. Og netop det er den eneste kommentar, Rasmus Helveg har.

- De eneste, der afgør, hvem der bliver valgt, er vælgerne. Vi har sideordnet opstilling og ingen spidskandidat, understreger han.

Som noget nyt har de radikale kandidater på Fyn skrevet under på, at de ikke vil modarbejde de øvrige partifæller i jagten på en plads i Folketinget.

Både Rasmus Helveg og Camilla Hersom gled ud af Folketinget ved De Radikales katastrofale valg i 2015. Dengang var han opstillet på Sjælland. Hun på Fyn.

Tæt drama hos De Radikale: Bagland foretrækker Hersom i stedet for Helveg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce