Svindelsag har konsekvenser for foreninger: - Det vil tage tiden fra de unge

Svindelsagen fra Socialstyrelsen kan få konsekvenser for en række af de foreninger, der hjælper socialt udsatte i samfundet. Flere har ikke fået udbetalt tilskud i oktober. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Svindelsag har konsekvenser for foreninger: - Det vil tage tiden fra de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svindelsagen i Socialstyrelsen har konsekvenser for flere af de foreninger, der modtager støtte. En af dem, der kan komme til at mærke konsekvenserne, er Ventilen Odense.

Efter den meget omtalte svindelsag i Socialstyrelsen har styrelsen set til nødsaget til, at lukke det tilskudsadministrative system. Det betyder, at en lang række organisationer ikke har modtaget tilskud fra styrelsen i oktober. En af de organisationer er Ventilen Danmark - en landsdækkende organisation, som kæmper mod ensomhed blandt unge.

Organisationen har en afdeling i Odense. Den lokale afdeling lever af paragraf 18-midler fra Odense Kommune, men skulle organisationen på landsplan ikke få udbetalt tilskud fremadrettet, kan det også få konsekvenser på lokalt plan.

Ventilen Danmark rådgiver de lokale afdelinger, laver administrativt arbejde for dem og søger blandt andet fondspenge for lokalafdelingerne, og uden pengene kan det betyde fyringer i Ventilen Danmark. Det vil lægge flere opgaver over på lokalafdelingen Ventilen Odense, vurderer Ole Kristensen, der er formand for denne afdeling.

- Det kan betyde, at de i København må omprioritere ressourcer. Hvis vi selv skal til at lave regnskab, søge fondspenge og så videre, så vil det tage vores tid og ressourcer fra at hjælpe de unge, siger han og fortæller, at de i lokalafdelingerne hverken har ressourcer til eller er gearet til de opgaver.

En lukket dør

Hvis de i Ventilen Odense skal til at påtage sig flere opgaver, fordi sekretariatet bliver presset af det manglende tilskud, vil det få direkte konsekvenser for de unge. Ole Kristensen fortæller, at de kan blive nødsaget til i højere grad at holde Ventilen Odense lukket, hvis de må påtage sig andre og flere opgaver.

- Der er en risiko for, at de unge kommer til at møde en lukket dør. Det her sted er for nogle af de unge det eneste sociale, de har i en hel uge. Hvis vi skal lukke i en periode, kan det give dem en usikkerhed, fordi de måske ikke tør komme, da de ikke ved, om vi har åbent, og om vi åbner igen.

- Selvom det er en lille ting, så kan det skabe store bump. De har et stort behov for, at vi er der, siger Ole Kristensen.

Der er kommet mere og mere fokus på ensomhed de seneste år. Det har øget aktiviteterne hos Ventilen, og det betyder ifølge Ole Kristensen, at organisationen har hårdt brug for de penge, der ikke er blevet udbetalt i oktober.

- Med den fokus og udvidelse, så betyder det, at der er behov for en stor likviditet. Kassen er alt andet lige til den tynde side, og når man begynder at tage størstedelen af pengene derfra, så kan det hurtigt mærkes, siger han og fortæller, at han ikke vil gætte på, hvor længe Ventilen Danmark kan undvære tilskuddet fra Socialstyrelsen.

Svindelsag har konsekvenser for foreninger: - Det vil tage tiden fra de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce