Stort beløb doneret: Skal hjælpe fynboer efter overgreb

Mange af de voksne, Kvisten hjælper, har været udsat for overgreb i barndommen. Nu skal knap en million fra Trygfonden etablere terapitilbuddene i hele Region Syddanmark. Foto: Niels Ahlmann olesen/Scanpix 2011

Stort beløb doneret: Skal hjælpe fynboer efter overgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stort pengebeløb til organisationen "Kvisten" skal fremover gøre det muligt at give gratis hjælp til ofre for seksuelle overgreb i Region Syddanmark.

Det anslås, at mellem 10 og 12 procent af befolkningen har været udsat for seksuelle overgreb. Organisationen "Kvisten" har været med til at hjælpe de ofre ved at tilbyde forskellige terapiforløb til mænd og kvinder over 18 år i sjællandske og jyske byer. Nu gør knap en million kroner fra Trygfonden det muligt, at udbrede tilbuddet til hele Region Syddanmark.

- Vi har længe fået henvendelser om det i Region Syddanmark, og det betyder rigtig meget med den her hjælp, for så kan vi få det etableret ordentligt her også, siger Lisbeth Høstgaard Møller, direktør for organisationen Kvisten.

Flere senfølger

Kvisten består hovedsageligt af frivillige, og de 927.000 kroner skal ifølge Lisbeth Højgaard Møller være med til at synliggøre de tilbud, de har til voksne med senfølger efter seksuelle overgreb. Blandt andet tilbyder Kvisten gruppeterapi, individuelle terapiforløb og parterapi til mænd og kvinder over 18 år. Tilbud, som har stor betydning for de, der har været udsat for seksuelle overgreb.

- De føler skam og skyld, selvom de ikke er skyld i det, og de er ofte ensomme. Mange af de, vi møder, er folk, der har været udsat for et seksuelt overgreb i deres barndom eller ungdom, og de mærker de spor, det sætter, siger Lisbeth Højgaard Møller.

Ifølge hende kan de seksuelle overgreb i barndommen gøre, at de som voksne kan have problemer med angst, depressioner, deres egen krop og kæmpe med misbrugsproblemer. Samtidig kan de have svært ved at bevare og fastholde relationer.

De 927.000 kroner skal bruges til at sikre nemmere - og gratis - hjælp i Region Syddanmark. Som det er lige nu, har Kvisten på Fyn terapeuter i Svendborg, Faaborg, Nyborg og Odense.

Stort beløb doneret: Skal hjælpe fynboer efter overgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce