Stor interesse for ny usdævanlig kandidatuddannelse på Syddansk Universitet

På SDU kan man søge ind på kandidatuddannelsen i Data Science med studiestart i september 2019. Foto: Victoria Mørck Madsen

Stor interesse for ny usdævanlig kandidatuddannelse på Syddansk Universitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 200 har vist interesse for uddannelsen, som alle med en bachelor eller professionsbachelor kan søge ind på.

Danske virksomheder efterspørger i stigende grad medarbejdere, som kan håndtere og anvende store datamængder. Derfor har Uddannelses- og Forskningsministeriet netop godkendt en række nye uddannelser inden for datavidenskab.

På Syddansk Universitet kan man søge ind på kandidatuddannelsen i Data Science med studiestart i september 2019.

De studerende på kandidatuddannelsen i Data Science på Syddansk Universitet opnår tekniske, praktiske og analytiske færdigheder til at behandle og håndtere data. De kommende Data Science-kandidater vil kunne varetage den type opgaver inden for et specifikt fagligt felt og efterfølgende søge job i blandt andet sundhedssektoren, på museer og i private virksomheder og offentlige organisationer.

Martin Svensson, Institutleder for Institut for Matematik og Datalogi på Syddansk Universitet, glæder sig over den nye kandidatuddannelse.

- Uddannelsen er speciel, fordi alle med en bachelor eller professionsbachelor kan søge om optagelse. Det betyder, at studerende med meget forskellige faglige baggrunde kan få en helt unik uddannelsesprofil. Studerende med en bachelor i for eksempel idræt, antropologi, sygepleje, biologi, økonomi eller markedsføring kan læse en kandidatuddannelse, som forbereder dem til at varetage de nye typer job, som både det offentlige og private erhvervsliv allerede mangler medarbejdere til, siger han.

Uddannelsen er tilrettelagt på baggrund af en undersøgelse af behovet for dataeksperter hos et større antal virksomheder. I alle brancher er man meget begejstrede for den nye uddannelse, siger institutlederen.

- De studerende viser også stor interesse. De seneste måneder, har vi modtaget over 200 henvendelser fra studerende, som gerne vil have besked, når uddannelsen er godkendt, siger han.

Ansøgningsfrist til den toårige kandidatuddannelse i Data Science på SDU er den 30. april 2019, hvis man ønsker studiestart i september 2019.

Uddannelsen er speciel, fordi alle med en bachelor eller professionsbachelor kan søge om optagelse. Det betyder, at studerende med meget forskellige faglige baggrunde kan få en helt unik uddannelsesprofil.
Martin Svensson, Institutleder for Institut for Matematik og Datalogi på Syddansk Universitet

Stor interesse for ny usdævanlig kandidatuddannelse på Syddansk Universitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce