Stak af fra ulykken: Spritbilist i USA dræbte 11-årige Selma fra Middelfart

Screendump fra Fox10 News, der bragte et indslag om ulykken fra Charleston, hvor en 11-årig fynsk pige blev trafikdræbt mandag den 9. juli.

Stak af fra ulykken: Spritbilist i USA dræbte 11-årige Selma fra Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 11-årig pige fra Middelfart blev mandag ramt af en spritbilist i den amerikanske by Charleston. Pigen døde tirsdag morgen, da lægerne slukkede for respiratoren.

For øjnene af sine forældre og to brødre blev den 11-årige Selma Akgül fra Middelfart mandag ramt af en spritbilist.

Det skete i den amerikanske by Charleston, hvor pigen var på kort visit med sin mor, far og to ældre brødre. Familien skulle, ifølge bekendte til familien, have rejst rundt i USA i tre uger.

Pigen blev i al hast kørt på hospitalet, hvor hun blev lagt i koma. Desværre stod hendes liv ikke til at redde, og tirsdag morgen slukkede lægerne for respiratoren.

Onsdag offentliggjorde amerikanske medier identiteten på hende og bilisten, der dræbte hende. Se indslaget om ulykken fra Fox10 News.

Den 30-årige bilist var, ifølge politiet, netop flygtet fra et andet trafikuheld. Med høj fart kørte han op på fortorvet på Rutledge Avenue i Charleston, hvor han ramte den lille pige. Herefter fortsatte han igennem en park og bragede ind i et træ, hvor bilen brændte sammen.

Da han senere blev testet af politiet, viste det sig, at han var påvirket af alkohol under kørslen. Han er nu fængslet uden mulighed for at blive løsladt mod kaution.

"Det her kunne være undgået og burde aldrig være sket. Havde bilisten ikke ramt et træ, tror jeg ikke, han nogensinde ville være stoppet", sagde politiinspektør Luther Reynolds, ifølge det amerikanske tv-medie Live5News.

Både han og resten af staben ved politiet i Charleston 'væmmes' over et så 'meningsløst' og 'tragisk tab af liv'.

Under et pressemøde udtrykte Luther Reynolds sin store medfølelse til familien.

Ingen værre tanke

Byens borgmester John Tecklenbury opfordrede under samme pressemøde folk til at gribe ind, hvis de opdager, at en alkoholpåvirket person er på vej til at sætte sig bag rattet i en bil.

"Vi er nødt til at sætte en stopper for det her, og hvis I ser noget, så skal I gøre noget. Få dem af vejen, red vores børn", bad han, ifølge Fox10 News, og tilføjede:

"Bare tænk, på en hvilken som helst aften kan en bil køre op på et fortov og dræbe et af vores børn. Jeg har ingen værre tanke end tanken om at miste et barn", sagde han.

Den 11-årige Selma Akgül gik på Middelfart Friskole. Avisen har talt med skoleleder Helle Jørgensen, der er meget berørt af ulykken.

Hun ønsker ikke at udtale sig om det videre forløb i forhold til skolens elever, før hun har talt med pigens forældre.

Stak af fra ulykken: Spritbilist i USA dræbte 11-årige Selma fra Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce