Skal skabe tryghed: Fyns Politi får 13 nye betjente i løbet af et år

Frem mod andet kvartal i 2020 får Fyns Politi 13 nye betjente til at øge indsatsen for at styrke den lokale tryghed. Foto: Kim Matthäi Leland/Rigspolitiet

Skal skabe tryghed: Fyns Politi får 13 nye betjente i løbet af et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som led i justitsministerens udspil "Nærhed og tryghed" får landets politikredse 150 nye betjente frem mod 2020. Betjentene fordeles stort set ligeligt. Betjente på Fyn får 13 nye kolleger i den fynske politikreds, hvor der er 618 polititjenestemænd målt i årsværk.

Den fynske politikreds kan efter flere år med nedgang i antallet af polititjenestemænd se frem til en tilgang af 13 nye betjente i styrken i løbet af et års tid.

De nye medarbejdere er en del af den konservative justitsminister Søren Pape Poulsens udspil "Nærhed og tryghed", hvor 150 betjente fordeles til landets 12 politikredse. Og idet betjentene i langt højere grad end sædvanligt fordeles ligeligt, får Fyn lige så mange som Københavns Politi, mens Østjyllands Politi får flest med 15 betjente. Det fremgår af et svar fra ministeren til Folketingets retsudvalg.

Udspillet fra 2018 skal med 14 initiativer styrke det nære, lokale og tryghedsskabende politiarbejde gennem blandt andet øget synlighed og patruljering og flere mobile politistationer.

De nye betjente til dét formål kommer i form af ekstra, nyuddannede betjente, og indtil de er færdiguddannede også fra omprioriteringer af nuværende ressourcer fra blandt andet færdselsområdet.

Sådan fordeles de 150 årsværk
Nordjyllands Politi: 13 Østjyllands Politi: 15

Midt- og Vestjyllands Politi: 13

Sydøstjyllands Politi: 12

Syd- og Sønderjyllands Politi: 14

Fyns Politi: 13

Sydsjællands og Lollands Falsters Politi: 13

Midt- og Vestsjællands Politi: 12

Nordsjællands Politi: 14

København Vestegns Politi: 14

Københavns Politi: 13

Bornholms Politi: 3

Kilde: Rigspolitiet

Mistede knap hver tiende betjent

Tilgangen af nye betjente kommer efter en lang periode med nedgang i politistyrken hos Fyns Politi. Fra 2014 til 2017 mistede kredsen knap hver tiende polititjenestemand målt i årsværk, alt imens cirka 70 årsværk var udlånt til opgaver i landets andre politikredse i 2016 og 2017.

Og situationen har mere eller mindre været konstant det seneste års tid - status i januar 2019 var 618 polititjenestemænd i den fynske kreds.

Fyns Politi gennemgik i efteråret 2016 en stor reorganisering, der betød lukning af en række nærpolitistationer og en centralisering af kræfterne. Ifølge daværende politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen var det nødvendigt på grund af det faldende antal medarbejdere.

- Det handler om at få mest muligt politi ud til borgerne på Fyn med de medarbejdere og økonomiske ressourcer, vi har til rådighed. Det ville simpelthen ikke hænge sammen længere, udtalte hun i slutningen af august samme år.

Nærheds- og tryghedsudspillet er en del af finanslovsaftalen fra 2018. De 150 nye betjente skal efter planen være i gang med deres nye opgaver ved udgangen af første kvartal af 2020.

Skal skabe tryghed: Fyns Politi får 13 nye betjente i løbet af et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce