Skal erstatte en fjerdedel: Kvinde fra Vissenbjerg har tilstået underslæb for knap fire millioner kroner

En tidligere afdelingsleder på et lønkontor hos et firma i Vejle tilstod torsdag i Retten i Odense, at hun havde svindlet sig til næsten fire millioner kroner gennem en periode på to et halvt år. Foto: Michael Bager.

Skal erstatte en fjerdedel: Kvinde fra Vissenbjerg har tilstået underslæb for knap fire millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En retssag om underslæb af særlig grov beskaffenhed var hurtigt afsluttet. Den tiltalte kvinde havde besluttet sig for at tilstå svindlen for 3,9 millioner kroner mod sin tidligere arbejdsgiver. Hun blev idømt psykiatrisk behandling.

Vissenbjerg/Vejle: Retten i Odense havde sat en hel dag af, men retsmødet torsdag tog kun en god halv times tid. For den tiltalte 49-årig kvinde begyndte med en uforbeholden tilståelse: Det var rigtigt, at hun havde begået underslæb for 3,9 millioner kroner hos sin tidligere arbejdsgiver i Vejle.

Dermed kunne anklageren droppe en stor del af sin dokumentation og vidner i sagen, som dommer Jes Kjølbo Brems satte punktum i lidt over halv ti. Et punktum, der med al sandsynlighed er endeligt, idet alle parter var enige om sanktionen.

Til trods for, at den økonomiske kriminalitet kunne give op mod otte års fængsel, blev kvinden, der er fra Vissenbjerg-området, dømt til psykiatrisk behandling - med mulighed for indlæggelse, hvis en overlæge og Kriminalforsorgen skulle finde det nødvendigt.

Det var denne sanktion, som var blevet anbefalet i stedet for straf efter mentalundersøgelsen, der fastslog, at kvinden er normalt begavet, men at hun lider af en bipolar sindslidelse, også kendt som at være maniodepressiv.

Hun har i gerningstiden befundet sig i en manisk tilstand, og det kan ikke afgøres, om hun har været sindssyg, lød vurderingen, som blev læst op i retten.

Har fundet nyt arbejde

I retten kom det ikke frem, hvad kvinden har brugt de knap fire millioner kroner på, mens svindlen stod på fra juni 2014 til udgangen af 2016. Metoden blev også kun løst beskrevet, for kvinden selv kunne ikke erindre den.

- Jeg kan ikke huske de specifikke ting. Det skyldes en sygdom. Jeg er fuldstændigt blank, lød det fra den korthårede kvinde, som i retten var mødt op i en kjole med leopard-print og skinnende sko, og som under det meste af retsmødet var mørkerød i store dele af ansigtet.

Anklager Rasmus Maar Hansen fastslog dog, at kvinden, der var afdelingsleder på firmaets lønkontor, havde fiflet med feriefridage til ansatte i virksomheden og udbetalt pengene til sin egen konto.

Penge, som hun i vid udstrækning slipper for at betale tilbage. Hendes forhenværende arbejdsgiver havde kun et erstatningskrav på 925.000 kroner, som var det beløb, der blev svindlet for i 2016.

- Sagen er afsluttet for deres vedkommende, og de ønsker ikke at bruge flere ressourcer på at gennemgå de tidligere beløb, forklarede anklageren på vegne af virksomheden i Vejle.

I behandling

Også den tiltalte havde et klart ønske om at komme videre.

- Hun er i et behandlingsforløb, der har hjulpet hende, så hun har været i stand til at påtage sig et nyt arbejde. Og hun ønsker at fortsætte i den fornuftige proces, sagde kvindens forsvarer, Thorsten Peter Lauridsen, inden dommen.

Kvinden blev i marts 2011 idømt 30 dages betinget fængsel for databedrageri.

Normalt bringer vi navnet på dømte, der idømmes et års ubetinget fængsel eller en tilsvarende dom til behandling. I dette tilfælde har både forsvarer, anklagemyndigheden og retten dog vurderet, at det bedste for både kvinden og samfundet er, at hun kan passe sit nye job, og at hun samtidig modtager psykiatrisk behandling. For ikke at forpurre den afgørelse bringer vi hverken navnet på kvinden eller på hendes tidligere arbejdsplads.

Skal erstatte en fjerdedel: Kvinde fra Vissenbjerg har tilstået underslæb for knap fire millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce