Skal du vælge rød eller grøn: Vi tester Odenses løbehjul


Skal du vælge rød eller grøn: Vi tester Odenses løbehjul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er forskel på de røde og grønne elløbehjul, som suser rundt i Odenses gader. Hvad skal du vælge - og hvordan kommer man i gang med at køre på dem?

Siden forsommeren har flokke af røde elløbehjul fra svenske Voi summet rundt i Odenses gader. Og for ganske nyligt er den tyske konkurrent Tier kommet til byen med en grøn variant af slagsen. Men hvad er forskellen - og betyder den noget? Vi har prøvet begge de nye køretøjer.

Usikkert greb om sagerne

Den første tur på et elløbehjul føles ikke særlig tryg. Det går hurtigt og med et smalt styr og et højt tyngdepunkt, frygter man ret hurtigt selv at ende i ulykkesstatistikken. Som ordentlig trafikant skal man selvfølgelig vise korrekt af, når man vil dreje og standse. Men i starten er det noget af en overvindelse at skulle slippe grebet i det spinkle køretøj, så man må se sig ekstra godt for.

Større føles mere sikker

Sammenligner man de nyankomne grønne løbehjul med deres røde kolleger, er de grønne klar større. De har større hjul, et bredere styr og synes også tungere. Derfor føler man sig som nybegynder mere tryg på et af de grønne lyn.

Men man vænner sig hurtigt til at svinge den lille skøjte rundt i bybilledet, og så bliver det røde løbehjul lige en anelse sjovere at køre på.

Hurtigt frem

Det går rigtig fint på de fine cykelstier i flade Odense, men en tur over byens brosten bliver en rystende oplevelse, hvor man skal holde på hat og briller. Og i vådt føre står de små hjul ikke specielt godt fast den glatte vej.

Man kommer hurtigt frem i den indre by. Fra man spænder hjelmen på Banegårdspladsen, til man svinger ind foran Brandts Klædefabrik, går der fire minutter. Den tur koster 16-18 kroner.

Scan og kør

En tur på et af de røde eller grønne løbehjul kræver en app fra Tier eller Voi på smartphonen. Med den i hånden kan man finde det nærmeste løbehjul og starte turen.

Forinden tastes kreditkortoplysninger ind i appen, og der afregnes efter hver tur. Når turen er færdig, stiller man bare løbehjulet pænt fra sig og afslutter på app'en. Selvom man kan køre over hele byen, kan man kun parkere løbehjulene i midtbyen.

Dog ikke i fx parker og langs åen. Derfor er det en god idé at tjekke kortet i app'en for at se, om man kan parkere på destinationen.

Skal du vælge rød eller grøn: Vi tester Odenses løbehjul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce