Se tallene: Så mange indbrud var der på Fyn sidste jul

Tyvene var aktive på Fyn i julen 2017. Landelen var den, der havde anden flest indbrud. Foto: Lars Rievers/Ritzau Scanpix

Se tallene: Så mange indbrud var der på Fyn sidste jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun én landsdel havde sidste år flere indbrud end Fyn, men udviklingen for hele landet er gået i den positive retning.

Juletid er indbrudstid. Det viser de seneste tal over juleindbrud i 2017 fra Danmarks Statistik.

Ifølge tallene var Fyn den landsdel med næstflest indbrud i julen 2017, når det sættes i forhold til indbyggertallet. De fynske indbrudstal overgås kun af Nordsjælland. I 2017 blev der mellem den 23. og 31. december begået godt to indbrud i beboelse per 10.000 indbyggere på Fyn - svarende til knap 100 indbrud. Samtidig tog Fyn den knap så positive rekord med flest indbrud på én dag, da Fyns politi modtog 29 anmeldelser om indbrud den 24. december.

I juledagene til og med 2. juledag blev der i 2017 anmeldt 87 indbrud.

Alene i Odense modtag Fyns politi 12 anmeldelser om indbrud eller indbrudsforsøg begået juleaften eller julenat. I efterdønningerne af juleaftenshyggen blev der blandt andet stjålet PH-lamper og flere Arne Jacobsen-møbler - blandt andet stolene Ægget og Svanen - fra en lejlighed i Dronningensgade. Derudover fik adskillige borgere brudt vinduer og døre op og gennemrodet deres hjem uden at have overblik over, hvad der var stjålet.

Hør mere om indbrudsforebyggelse
Fyns Politi kommer rundt på Fyn i deres mobile politistation og fortæller, hvordan man bedst forebygger indbrud. To betjente er klar med gode råd og vejledning, og du kan møde dem her:Søndag den 16. december kl. 10.00-16.00 butikstorvet i Bilka, Odense

Tirsdag den 18. december kl. 9.30-14.00 Torvet, Faaborg

Torsdag den 20. december kl. 9.30-14.00 Torvet, Rudkøbing

Færre får tyve på besøg

Mens fynboerne kan ærgres over en kedelig statistik på godt to indbrud per 10.000 indbyggere, ser det mindre slemt ud i resten af landet. Tager man landsdelene København by, Østsjælland og Nordjylland, blev der begået et enkelt juleindbrud per 10.000 indbyggere. I Sønderjylland og Østjylland lå tallet på halvandet.

I Vestjylland blev der begået 0,5 indbrud per 10.000 indbyggere i juledagene, mens der på Bornholm ikke var et eneste indbrud.

Selv om de 216 indbrud på landsplan juleaftensdag 2017 var 2,7 gange flere end en gennemsnitsdag med knap 80 indbrud, kan man glædes over, at risikoen for at få huset rodet igennem er mindre nu end tidligere. Fra 2013 til 2017 faldt antallet af juleindbrud med 55 procent på landsplan, og det mener vicepolitiinspektøren fra Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet, Lars Mortensen, i høj grad skal tilskrives borgerne selv.

- Der kan være mange grunde til, at vi ser den positive udvikling. Men en vigtig årsag er helt sikkert, at befolkningen både er blevet mere bevidst om at sikre deres bolig og samtidig gør en stor indsats for at holde øje med, hvad der sker i deres lokalområde, sagde han sidste år i en pressemeddelelse.

Se tallene: Så mange indbrud var der på Fyn sidste jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce