SIND advarer: Hold fingrene fra de almene psykiatripladser

Landsformand for SIND, Knud Kristensen, er glad for, at man har udvidet antallet af retspsykiatriske pladser, men mindre glad for, at det er sket ved inddragelsen af en almen afdeling. Foto: Peter Leth-Larsen

SIND advarer: Hold fingrene fra de almene psykiatripladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsformand for SIND, Knud Kristensen, roser regionen for at lave flere pladser til retspsykiatriske patienter, men advarer mod effekten af at gøre det ved at inddrage almene pladser.

Med den eksplosive stigning i antallet af psykisk syge med en dom for kriminalitet, er det både rigtigt og nødvendigt, at regionerne laver flere retspsykiatriske pladser. Men det er en fejl at gøre det ved at inddrage pladser i den almene psykiatri.

Sådan lyder advarslen fra Knud Kristensen, der er formand for Landsforeningen SIND.

- Det er godt, at der kommer flere retspsykiatriske pladser, men jeg er noget loren ved, at man har fundet pladserne ved at inddrage en almen psykiatrisk afdeling til formålet. Nogen gange kommer man til at lave løsninger, der faktisk forringer vilkårene i den almene psykiatri, siger Knud Kristensen, der peger på, at manglen på sengepladser i den almene psykiatri i sidste ende kan bidrage til at skabe et endnu større behov for retspsykiatriske pladser.

- Hvis man forringer vilkårene i almenpsykiatrien, fordi der bliver færre sengepladser, kan der opstå flere situationer, hvor tingene spidser til og hvor der måske så er nogen, der bliver så frustrerede, at de ender med at få en dom. På den måde risikerer almenpsykiatrien at producere retspsykiatriske patienter, siger han.

Direktør: Godt for alle

Psykiatridirektør Charlotte Josefsen anerkender, at regionen har inddraget afdeling, der før havde plads til 16 almindelige patienter og lavet den om til en afdeling til 14 retspsykiatriske patienter. I virkelighedens verden betyder det dog ikke, at der nu er markant færre plader i den almene psykiatri, forklarer hun.

- Det vil jo aflaste de almindelige sengeafsnit i Odense og Svendborg, når vi kan samle flere retspsykiatriske patienter i Middelfart. Det betyder, at der er bedre muligheder for at blive indlagt for almene patienter.

Men alt andet lige må det vel betyde en nedgang i antallet af almene pladser, når I inddrager en afdeling til retspsykiatriske patienter?

- Nej, sådan kan man ikke tænke det. Som det har fungeret, hvor så mange retspsykiatriske patienter har været indlagt på almindelige afdelinger, er det her en kæmpe styrkelse af psykiatrien generelt.

SIND advarer: Hold fingrene fra de almene psykiatripladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce