SDU-top til Henrik Dahl: Kom og tal med os

De to topfolk på SDU, rektor Henrik Dam, t.v., og formand for bestyrelsen Niels Thorborg opfordrer kritikeren Henrik Dahl til at komme forbi SDU til en snak. Foto: Robert Wengler/SDU

SDU-top til Henrik Dahl: Kom og tal med os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rektor Henrik Dam og SDU-formand Niels Thorborg opfordrer til dialog om SDU's tilgange til FN's 17 verdensmål og inviterer kritikeren Henrik Dahl (LA) til møde.

Det er noget af en salut, LA-politikeren Henrik Dahl afleverer til SDU omkring universitetets transformation til at være FN's 17 verdensmål. Men det får ikke SDU's rektor Henrik Dam og SDU-formand Niels Thorborg til at ryste på hånden. Tværtimod opfordrer de Henrik Dahl til dialog om de nye tider på SDU. Henrik Dam vil endda invitere Henrik Dahl til et personligt møde om hans kritik.

- Verdensmålene forudsætter en fri og åben debat, og i det lys vil vi invitere Henrik Dahl og andre interesserede til et møde for at tale om, hvordan vi på SDU har tænkt os at arbejde med verdensmålene. For der er åbenbart en række misforståelser, siger Henrik Dam og Niels Thorborg i en fælles udtalelse. De fortsætter:

- Den frie og uafhængige forskning og uddannelserne skal bringes i spil, hvis Danmark skal yde et ambitiøst bidrag til den globale opnåelse af verdensmålene. Det fremgår også af regeringens handleplan. Det er ikke et politisk projekt at forsøge at bidrage til at mindske f.eks. fattigdom, sult og klimaforandringer. Det er en måde, hvorpå et universitet kan skabe værdi for og med samfundet.

Urørlig forskningsfrihed

De to SDU-chefer understreger videre, at friheden til at forske "selvfølgelig ikke står til diskussion."

- En kritisk tilgang til verdensmålene og implementeringen af dem bliver afgørende for, at vi kommer i mål - og vi vil kun være glade, hvis vi har forskere og studerende, der kan udfordre målene, fastslår Henrik Dam og Niels Thorborg.

De planlægger et stort møde i efteråret, hvor de vil invitere interne og eksterne interesser til at drøfte verdensmålene, herunder også politkere - også Henrik Dahl - og erhvervsledere.

- Mange danske virksomheder har jo også valgt at gøre verdensmålene til en integreret del af deres strategi, bemærker de.

SDU-top til Henrik Dahl: Kom og tal med os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce