Røveri, tvang, trusler og tæsk: Gymnasieelev kendte ikke sine overfaldsmænd

En 19-årig gymnasieelev fortalte torsdag ved Retten i Odense, hvordan han var blevet udsat for røveri, trusler, tvang og vold for fem måneder siden i det sydlige Odense . Arkivfoto: Robert Wengler

Røveri, tvang, trusler og tæsk: Gymnasieelev kendte ikke sine overfaldsmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 19-årig gymnasieelevs forklaring i retten om, hvordan han blev udsat for røveri, trusler, tvang og vold, var væsentlig mere detaljeret end forklaringerne fra fire tiltalte, som enten ikke kunne huske noget eller var tavse.

Flere slag på struben og efterfølgende halsgreb. Flere skub ind i buske og buskads.

Slag i mellemgulvet, knytnæveslag i tindingen og baghovedet, ydmygelse ved blandt andet at skulle løbe som en hund ved siden af en cykel, og røveri af pung, mobiltelefon og hævekort. For til slut at blive truet med at blive smidt ud fra en gangbro over motorvejen.

En 19-årig gymnasieelevs forklaring i retten var væsentligt mere detaljeret og forskellig fra den version, tre tiltalte unge mænd og én tiltalt ung kvinde kom med torsdag ved Retten i Odense.

De fire på 19 år, 20 år, 21 år og 22 år er tiltalt for røveri, forsøg på røveri, ulovlig tvang, trusler og vold ved et overfald den 28. juni 2018 kort efter midnat på Hjallesegade i Odense, og en gangsti og bro hen over Den Fynske Motorvej.

De fire tiltalte havde netop samme aften fejret den 19-årige tiltalte kvindes fødselsdag, og ingen af dem kendte på nogen måde den 19-årige gymnasieelev, som kort efter midnat var på vej på cykel fra sit hjem for at mødes med sin daværende kæreste og kærestens mor på Sct. Knuds Gymnasium.

Så langt nåede gymnasieeleven aldrig, for af ren venlighed stoppede han op på Hjallesegade, da de tre unge mænd råbte ham an for at låne hans mobiltelefon. Dér begyndte mere end 40 minutters mareridt for ham.

Flygtede efter tre kvarter

Især var det den 20-årige, som var særlig grov, men de andre tog også del i volden og truslerne. Han tog den 19-åriges pung, smed hans studiekort og andre kort ud på gaden, og stjal hans dankort, som kvinden puttede i sin lomme på en hættetrøje.

Da den 20-årige foreslog, at de skulle smide den 19-årige ud fra gangbroen over motorvejen sagde de andre, at han kunne gøre, som han havde lyst til.

Den 19-årige fik presset hovedet ud over kanten på gelænderet, så han kunne se ned på de forbipasserende trafikanter på motorvejen.

Efter cirka tre kvarter lykkedes det den 19-årige at flygte, og han gemte sig bag en hæk, mens de fire tiltalte ledte efter ham, men uden at finde ham. Først derefter lykkedes det ham at flygte hen til en villa, hvor beboeren lukkede ham ind og tilkaldte politiet. Politiet anholdt senere de fire personer.

Mangelfulde forklaringer

Hans forklaring var meget detaljeret, og meget anderledes end det, de fire tiltalte fortalte i retten. Faktisk ville én af dem slet ikke sige noget, og de tre øvriges forklaringer var usammenhængende, mangelfulde og med undskyldninger om, at de ikke kunne huske noget.

Den 20-årige, som den eneste af de fire sidder varetægtsfængslet, er desuden tiltalt for stribevis af bedragerier med koncertbilletter, som han erkendte.

Sagen fortsætter i næste uge, hvor der ventes dom.

Røveri, tvang, trusler og tæsk: Gymnasieelev kendte ikke sine overfaldsmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce