Regionspolitiker: Jeg synes, det er politisk misbrug

Bo Libergren er også medlem af forretningsudvalget i Region Syddanmark. Arkivfoto: Hung Tien Vu

Regionspolitiker: Jeg synes, det er politisk misbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF i Region Syddanmark er positivt stemt over for midtjysk model for tolkebistand, men ellers bliver modellen ikke set yderligere positivt på af andre politikere. Dog er der enighed om én ting - Danske Regioner skal på banen.

Modellen for tolkningen af tolkegebyr fra Region Midtjylland bliver - som med forslaget om brug af "kattelem" fra SF i Region Syddanmark - ikke set positivt på af Venstre i Region Syddanmark.

- Nu har jeg ikke læst deres vedtagelse. Men det er vigtigt for os at forhøre hos juristerne. Vi skal være tro over for det, Folketinget ønsker. Og hvis vi endelig skal tolke på det her, vil jeg egentlig foretrække, at det kommer til at foregå i Danske Regioner, så det bliver ens. Men jeg har ikke nogen mening i forhold til, om det skal være den her model. Det skal være så ubureaukratisk som muligt, men lovgivningens intentioner skal følges, siger Bo Libergren (V), der er formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen.

Regionspolitikeren erkender dog, at hvis "kattelemmen" bruges til at undtage så mange, som det lægges op til, følges lovgivningens intentioner ikke.

- Lovgiverens hensigt er, at udlændinge skal lære dansk eller selv betale for tolk. Undtagelsesmuligheder skal selvfølgelig forvaltes i henhold til det, flertallet i Folketinget ønsker. Hvilket politisk flertal, der er i byrådet eller regionsrådet, bør ikke afspejle sig i lovtolkningen. Jeg synes, det er politisk misbrug, hvis man vil bruge den til at undtage flest muligt, siger han.

Skal være restriktiv

Hos Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti er opfattelsen også, at det er den forkerte vej.

- Vi er ikke klar på at åbne op for en ladeport af dispensationer. Jeg synes på en måde, den model, du skitserer, åbner op for, at loven ikke bliver fulgt i sin ånd. Det er godt med et så objektivt skøn som muligt. Men jeg er utrolig meget imod, at man vil bruge den her mulighed til at undtage flest muligt. Den her liste skal være utrolig restriktiv, siger Morten Weiss-Pedersen (K), der er medlem af regionsrådet og forretningsudvalget i regionen.

Men begge partier er positive over for, at Danske Regioner sikrer en model, der er ens for alle, men den skal være restriktiv.

Regionspolitiker: Jeg synes, det er politisk misbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce