Regionens toppolitikere: Vi gav Bios en fair chance

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og 1. næstformand Poul-Erik Svendsen (S) afviser, at de skulle have haft et ønske om at slippe af med Bios. Arkivfoto: Anders Brohus

Regionens toppolitikere: Vi gav Bios en fair chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ambulanceselskabet Bios fik meget lang snor, fastholder regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og næstformand Poul-Erik Svendsen (S), efter at Ankestyrelsen har lukket sagen om, hvorvidt regionen handlede i strid med loven i dagene op til Bios' konkurs i sommeren 2016.

Sag: Bios gjorde livet som ambulanceoperatør i størstedelen af Region Syddanmark svært for sig selv, mens regionen strakte sig langt for at hjælpe selskabet.

Det mener regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og 1. næstformand Poul-Erik Svendsen (S), efter at en afgørelse fra Ankestyrelsen nu konkluderer, at formanden med vejledning fra sin forvaltningen var i sin gode ret til at træffe fire formandsbeslutninger i juli 2016 op til Bios' konkurs.

Forhenværende regionsrådsmedlem Holger Gorm Petersen fra Nye Borgerlige, der sammen med Bios klagede over regionen, fastholder, at regionen havde en dagsorden om at få Bios ud af vagten.

- Det er noget værre vrøvl. De fleste kan bevidne, at vi strakte os meget langt for at give Bios en fair chance og mere til for at drive ambulance. Men til sidst var der ikke flere handlemuligheder, siger Stephanie Lose.

Fejl

Hun henviser til, at Bios ikke var i stand til at betale de 31 millioner tilbage, som selskabet ved en fejl havde fået udbetalt. Hvis pengene faldt, var der i så fald ikke også penge til reddernes løn, mener regionsrådsformanden.

- Jeg er meget overbevist om, at der ville komme rigtig meget uro, hvis Bios ikke kunne betale løn, fordi mange reddere så formentlig ikke ville tage de ekstra vagter, der var brug for. Så ville ambulancedækningen bryde sammen, lyder det fra Stephanie Lose, der understreger, at beslutningerne blev truffet i samråd med det øvrige formandskab, Poul-Erik Svendsen (S) og Thies Mathiasen (DF).

Der bekræfter Poul-Erik Svendsen, som også mener, at regionen strakte sig langt for at hjælpe Bios.

- Vi gjorde, hvad vi kunne, så de kunne leve op til deres forpligtelser. Det kunne de så ikke. Dråben var, da de jonglerede rundt med midlerne, siger Poul-Erik Svendsen med henvisning til, at Bios ved en fejl fik forudbetalt 31 millioner kroner uden at gøre regionen opmærksom på fejlen.

Presserende

Holger Gorm Petersen, der ikke længere sidder i regionsrådet, tager Ankestyrelsens afgørelse til efterretning, men understreger, at han er uenig.

- Jeg er ikke tilfreds med, at man bare kan tage sådanne beslutninger hen over hovedet hele regionsrådet. Så presserende var sagen ikke, mener Holger Gorm Petersen.

Men er det ikke demokratisk nok, når regionsrådsformanden talte med de to næstformænd om sagerne?

- Vi burde alle have været involveret. Måske ikke ifølge juraen, men det havde været mere ordentligt i min verden, siger Holger Gorm Petersen, som i stil med Bios fastholder påstanden om, at regionen havde en dagsorden om at få Bios ud af vagten.

Men Bios levede jo konkret ikke op til kontrakten, og manglede også penge til at tilbagebetale 31 millioner kroner?

- Hvis man havde givet dem et år mere, så var de kommet op på det niveau, som Ambulance Syd (regionens selskab, der overtog ambulancedriften fra Bios, red.) er på nu, mener Holger Gorm Petersen.

Bios' advokat Torkil Høg har ikke bevaret avisens henvendelse.

Regionens toppolitikere: Vi gav Bios en fair chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce