Regionen afsætter fem millioner til dansk Tour-start: Røde partier er imod

Geraint Thomas vandt dette års Tour de France, måske får vi ham at se i Danmark i 2012, hvis det bliver til noget med en dansk Touor-start, som Region Syddanmark fortsat støtter. Fem millioner kroner er fortsat reserveret til en Tour-start. Foto: REUTERS/Stephane Mahe

Regionen afsætter fem millioner til dansk Tour-start: Røde partier er imod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Syddanmark vil forlænge den ramme på fem millioner kroner, som man har afsat til finansiering af en dansk Tour de France-start. Den røde fløj er imod og påpeger, at pengene - der kommer fra regionens kulturpulje - kunne bruges mere fornuftigt.

Region Syddanmark vil afsætte fem millioner kroner til et eventuelt dansk Tour de France-værtsskab i 2021. Det har et flertal i regionsrådets forretningsudvalg besluttet.

Der er tale om en forlængelse af den ramme, som regionen i 2015 afsatte til formålet, hvis det lykkedes at trække Tour de France til Danmark i 2018, 2019 eller 2020. Dette faldt som bekendt til jorden, men nu satser man på, at det skal lykkes i 2021.

- Tour de France er verdens største cykelløb, og det vil unægtelig skabe en masse fokus på de områder, hvor det bliver afviklet. Derfor bakker vi fortsat op om finansieringen, siger forretningsudvalgets næstformand, Poul-Erik Svendsen (S).

90 millioner til dansk Tour-start
Det danske bud på et Tour de France-værtsskab i 2021 går på tre etaper: En prolog i København, en etape fra Roskilde til Odense, og en etape fra Vejle til Sønderborg.Finansieringen forventes at ligge på 90 millioner kroner:

Staten betaler 17 millioner.

Københavns Kommune betaler 25 millioner.

Odense og Sønderborg Kommune betaler 10 millioner hver.

Vejle og Roskilde betaler fem millioner hver.

Regionerne bidrager med sammenlagt 15 millioner, hvoraf Region Syddanmark bidrager med fem.

De sidste tre millioner kommer fra andre bidrag.

Rød modstand

Det er dog ikke alle, der er lige entusiastiske over, at regionen afsætter fem millioner fra kulturpuljen til et projekt, som man endnu ikke ved, om bliver en realitet. SF tog således forbehold for sagens behandling i regionsrådet og forventer, at man vil stemme imod, når beslutningen formelt skal tages på et regionsrådsmøde den 26. november. Det var dog kun ét medlem, der reelt stemte imod forslaget på forretningsudvalgets møde: Enhedslistens Vibeke Syppli Enrum.

- Tour de France er en privat virksomhed, der tjener masser af penge, og jeg synes, det er fuldkommen åndsvagt, at vi skal bruge vores alt for få kulturpenge på det, siger Vibeke Syppli Enrum.

Socialdemokraten Poul-Erik Svendsen medgiver, at fem millioner er mange penge, når de tages fra kulturpuljen, og tilføjer, at man ikke kan blive ved med at forlænge rammen - der har været afsat siden 2015 - hvis en dansk Tour-start i 2021 også glipper.

- Nu skal det også blive til noget. Det kan ikke trække mere ud, end det allerede har gjort. Så skal de penge bruges til noget andet kultur, siger Poul-Erik Svendsen.

Regionen afsætter fem millioner til dansk Tour-start: Røde partier er imod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce