Prognose halverer DF på Fyn: Folketingsmedlem vil skippe Odense Byråd

En prognose giver kun plads til to fynske DF'ere i Folketinget. Det kan betyde et farvel til Pernille Bendixen, der fik tredjeflest DF-stemmer ved det seneste valg. Andenflest fik Alex Ahrendtsen. Arkivfoto: Robert Wengler

Prognose halverer DF på Fyn: Folketingsmedlem vil skippe Odense Byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pernille Bendixen (DF) tager konsekvens af elendige meningsmålinger og forlader Odense Byråd, hvis hun den 5. juni genvælges til Folketinget.

Dansk Folkeparti står til et elendigt folketingsvalg, og på Fyn vil partiet miste halvdelen af de nuværende fire mandater. Sådan er forudsigelsen i den første geografiske prognose efter valgudskrivelsen. Den er lavet af valgforsker Kasper Møller Hansen for Altinget.

Holder prognosen stik, vil det odenseanske folketingsmedlem Pernille Bendixen være i stor fare for at ryge ud. Det tager hun nu konsekvensen af og går helhjertet efter et fortsat liv i landspolitik.

- Jeg vil forlade Odense Byråd ved det kommende kommunalvalg, så vælgerne ved, at jeg fuldt ud vil koncentrere mig om Folketinget, hvis jeg bliver genvalgt, siger hun.

Pernille Bendixen fik med 3.491 stemmer tredjeflest fynske DF-stemmer ved det seneste folketingsvalg. Suveræn topscorer blev Jens Henrik Thulesen Dahl (9.923 stemmer), mens Alex Ahrendtsen fik næstflest (4.996). Det fjerde mandat gik til Dorthe Ullemose, der ikke genopstiller.

Sådan går valget
Professor Kasper Møller Hansen har for Altinget udarbejdet prognose med geografisk fordeling af mandater, hvis der valg nu. Prognosen er lavet på baggrund af 12.960 interviews foretaget af Gallup og Norstat og vægtet mod Altingets kvalitetsvægtede snit af meningsmålinger fra valgkampens første dage. Især ved de små partier er stor usikkerhed.På Fyn fordeler mandaterne sig sådan (i parentes det nuværende antal i Folketinget):

S: 5 (5)

V: 3 (3)

DF: 2 (4)

EL: 2 (2)

SF: 1 (1)

Alt: 1 (1)

R: 1 (0)

LA: 0 (1)

K: 0 (1)

Nye Borgerlige og Stram Kurs vil ikke få fynske mandater ifølge prognosen.

Gør som Ahrendtsen

Jens Henrik Thulesen Dahl er medlem af byrådet i Assens Kommune, mens Alex Ahrendtsen valgte ikke at genopstille til Odense Byråd ved det seneste kommunalvalg. Nu vil Pernille Bendixen så følge trop og koncentrere sig om Folketinget.

- Jeg oplever det som meget ærefuldt at være i Folketinget og er også glad for byrådsarbejdet, men efter tre perioder i byrådet føler jeg, at jeg godt kan stoppe efter næste valg, siger Pernille Bendixen, der er politisk ordfører i den to mand store DF-gruppe i byrådet.

Hun ønsker ikke at give et bud på, hvorfor Dansk Folkeparti står til et elendigt folketingsvalg.

- Det vil jeg ikke forholde mig til, og jeg tror på et bedre resultat, end målingerne forudsiger, siger hun.

Ingen fynskvalgte

Prognosen fra Altinget er også dårligt nyt for Liberal Alliance og De Konservative på Fyn. Begge partier står til slet ikke at få valgt repræsentanter fra Fyn. Prognosen skal dog tages med et meget stort forbehold, da den især ved de små partier er behæftet med stor usikkerhed.

Med fremgang i de landspolitiske meningsmålinger virker det usandsynligt, at den højt profilerede børne- og socialminister Mai Mercado (K) ikke skulle opnå fynsk genvalg. Til gengæld kan det blive svært for Liberal Alliance, hvis fynske mandat tilhører undervisningsminister Merete Riisager, der stopper i politik. I stedet er partiets fynske spidskandidat den mere anonyme klima-, landbrug- og fødevareordfører, jyske Carsten Bach.

Ifølge prognosen får hverken Nye Borgerlige eller Stram Kurs valgt fynske kandidater, men her er som nævnt tale om meget stor usikkerhed.

Prognose halverer DF på Fyn: Folketingsmedlem vil skippe Odense Byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce