Politiet advarer om svindelsager: Oplys aldrig dit Nemid i telefonen

Oplys aldrig dit nemid og nøglekortskoder i telefonen, for det er fup og fidus. Arkivfoto: Michael Bager

Politiet advarer om svindelsager: Oplys aldrig dit Nemid i telefonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi får stribevis af anmeldelser fra borgere, som har opgivet deres nemid og nøglekortsoplysninger til personer, som udgiver sig for at komme fra kommunen, Skat og politiet.

Får du et opkald fra Skat, en kommune eller politiet, som beder dig oplyse dit nemid og nøglekortsoplysninger er der mere end almindelig god grund til at være ekstra påpasselig.

- Der er aldrig nogen offentlig instans, som vil ringe og bede om de oplysninger, advarer Ebbe Krogaard, efterforskningsleder i Fyns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

I august og september har hans afdeling modtaget så mange anmeldelser fra borgere, som føler sig snydt, at han nu går ud og advarer om den eller de gerningsmænd, som har fundet en ny indbringende måde at snyde folk på.

Når gerningsmændene har fået oplysningerne opretter de lån på femcifrede beløb på vegne af dem, de har lokket oplysningerne ud af, og når regningen skal betales dumper der hos de intetanende borgere girokort ind ad døren. Men borgerne har aldrig oprettet de lån.

I andre tilfælde har gerningsmændene med oplysningerne været inde og rode i borgernes netbank og overført store pengebeløb til konti, som nu skal efterforskes.

- Det er ikke noget nyt fænomen, men der kommer bare ekstra mange anmeldelser i denne tid, siger Ebbe Krogaard.

Det er borgere på hele Fyn, som har oplevet at blive ringet op, og godtroende har de givet oplysningerne videre.

Dem, der ringer op, udgiver sig oftest for at være en navngivet person fra Skat, kommunen eller sågar politiet, men det er i bund og grund fup og fidus.

I et af tilfældene er en person i Middelfart blevet ringet op af en person, som hævder at være ansat i Svendborg Kommune, og personen blev lokket til at afgive sine oplysninger ved udsigten til at få en ekstra slat penge fra det offentlige.

Det er blandt andet gået ud over personer på institutioner, bosteder og beskyttede værksteder. Hvordan gerningsmændene har fået fat i beboernes mobilnumre er endnu ikke opklaret.

- Jeg vil opfordre til, at man især de steder går ud og advarer beboerne om, at de aldrig må opgive oplysninger om deres nemid, nøglekortskoder eller andet. Hvis Skat skal tilbagebetale penge til en borger sker det helt automatisk via ens nemkonto, så ingen skal have oplysningerne og slet ikke over telefonen, advarer Ebbe Krogaard.

Hvem der står bag snyderiet er endnu uvist, men i Fyns Politi er man godt i gang med at se på alle sagerne samlet, så der tegner sig et mere klart billede af fremgangsmåder og mobilnumre, der er blevet ringet fra.

Politiet advarer om svindelsager: Oplys aldrig dit Nemid i telefonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce