Politiaktion: Psykisk syg mand havde skarpladte våben og ammunition

Manden erkendte i et grundlovsforhør ved Retten i Odense, at han havde våben og ammunition liggende i sit hjem. Arkivfoto: Michael Bager

Politiaktion: Psykisk syg mand havde skarpladte våben og ammunition

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 34-årig mand tilstod at have våben og ammunition liggende. Han er nu varetægtsfængslet i surrogat på lukket psykiatrisk afdeling i Middelfart.

Det var et anonymt tip, som onsdag førte til, at Fyns Politi slog til med en aktion mod en privat beboelse i det nordøstlige Odense, hvor våben og ammunition lå frit fremme.

Det kom frem under et grundlovsforhør torsdag formiddag i Retten i Odense, hvor beboeren, en 34-årig mand, blev fremstillet for overtrædelse af våbenloven og for besiddelse af amfetamin.

Under politiaktionen på en adresse i nærheden af Odense-forstaden Vollsmose fandt betjentene tre funktionsdygtige våben. Et oversavet haglgevær, en salonriffel og en såkaldt shotgun - og dertil ammunition til alle tre våben.

Det var hverken gemt eller skjult på nogen måde, men lå frit fremme i den 34-årige mands hjem.

Han erkendte da også fuldstændigt, at våbnene var hans, ligesom han gjorde det i grundlovsforhøret. Faktisk virkede han nærmest lettet over det, fordi han nu kan få tiltrængt hjælp.

Han havde dog svært ved at forklare, hvorfor han var i besiddelse af skydevåbnene, for han er et helt igennem uskrevet blad i kriminalregistreret, ligesom han er ukendt af politiet og uden nogen forbindelse til bandemiljøer. Som anklageren sagde, er han en enspænder, som har holdt sig helt for sig selv.

Ifølge forklaringen havde manden købt det første våben gennem Gul & Gratis i en tro på, at der var tale om en attrap. Til hans store overraskelse viste det sig, at det var et skydeklart våben, da han modtog det.

Siden fulgte to efterfølgende våben, og ammunitionen havde han fået foræret, men uden at kunne erindre fra hvem.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at manden har været psykisk syg siden teenagealderen, og han efterlyste også hjælp.

Den får han nu, for retsformanden besluttede at varetægtsfængsle manden for våbnene og ammunition i foreløbig fire uger i surrogat, dvs. på den lukkede psykiatriske afdeling i Middelfart.

Eftersom han så det som en lettelse og en mulighed for hjælp, protesterede hverken han eller hans forsvarer over fængslingen.

I første omgang skal manden gennemgå en mentalundersøgelse for at fastslå, hvilken psykisk tilstand han er i. Først senere kommer der et retsligt efterspil.

Lovgivningen for besiddelse af våben og ammunition er de seneste år markant skærpet, og der gives fængsel i mindst et år og opefter. For den 34-årige mands vedkommende kan det ifølge anklageren måske komme på tale med en behandlingsdom, men det er op til en dommer at afgøre, når sagen en dag kommer for retten.

Politiaktion: Psykisk syg mand havde skarpladte våben og ammunition

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce