Politi før skolestart: Forældre lader hånt om forbud

Færdselspolitiet vil i denne uge og næste uge være massivt til stede ved skoler og gymnasier på hele Fyn. Et råd lyder fra lederen af færdselspolitiet på Fyn, at man kører hjemmefra i god tid og overholder skiltningen. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Politi før skolestart: Forældre lader hånt om forbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fleste skoler og gymnasier starter i denne uge efter sommerferien, og færdselspolitiet lover at være ude mange steder for at holde øje med trafikken - både forældre og børn.

Selv om mange skoler de seneste år har indført restriktioner i morgen- og eftermiddagstimerne tæt på indgangene er mange forældre ligeglade med dem, når de om morgenen i huj og hast skal aflevere deres børn. De blæser simpelthen på skiltningen omkring skolerne.

- Det er ærgerligt, at folk ikke tager forbuddet alvorligt. Det kan skabe nogle farlige situationer, og som minimum en del kaos i det korte tidsrum, hvor børnene skal afleveres, siger Preben Ingemansen, politikommissær i Fyns Politi og leder af færdselsafdelingen.

I denne uge begynder de fleste uddannelsessteder, dvs. folkeskoler, privatskoler og gymnasier, og traditionen tro vil færdselspolitiet være til stede mange steder på Fyn for at sikre, at trafikanterne overholder færdselsreglerne.

Hvor det tidligere var manglende brug af seler for både forældre og deres børn på bagsædet, og hvor der ofte også blev kørt for stærkt i områder med børn og unge på vej til og fra skole, så er det i dag andre overtrædelser, færdselspolitiet ser mest.

- Mange forældre overholder ikke skiltningen ved skolerne. De tror, de kan køre helt hen til døren og aflevere børnene der, siger Preben Ingemansen.

10 råd til forældre og børn
Fem gode råd til de nye skolebørns forældre:

Vælg den sikreste rute til skolen - ikke nødvendigvis den korteste.

Gå ned i knæ og se trafikken med dit barns øjne.

Husk cykelhjelmen og lær dit barn at give tegn i trafikken.

Er du i bil, så vælg eventuelt mindst én ugentlig gå- eller cykeldag.

Husk at børnene kopierer dine vaner i trafikken.

Det kan du gøre som bilist:

Overhold hastighedsbegrænsningerne.

Vær opmærksom på skiltning, der viser, at du nærmer dig en skole.

Tænk på, at børn er impulsive og hav et øje på dem, selv om de er på fortovet.

Respekter altid skolepatruljerne.

Hold din opmærksomhed på vejen. Kør bil, når du kører bil.

Kilde: www.sikkertrafik.dk via Syd- og Sønderjyllands Politi
Her færdes skolebørn, og ved nogle skoler er der ligefrem indkørsel forbudt i morgen- og eftermiddagstimerne for at sikre børn og unge en trafiksikker vej.
Her færdes skolebørn, og ved nogle skoler er der ligefrem indkørsel forbudt i morgen- og eftermiddagstimerne for at sikre børn og unge en trafiksikker vej.

Indkørsel forbudt

De seneste år har skolerne i samarbejde med kommunerne fået lov til at begrænse skolevejen. Typisk gælder forbuddet i netop morgentimerne, hvor mange børn og unge er på vej til skole på cykel eller til fods.

- De fleste skoler har lavet gode tiltag og skiltet med hvilke tidsrum, man ikke må køre ind, siger politikommissæren.

Derfor er det også én af de ting, færdselsbetjentene i denne uge vil holde øje med ved mange fynske skoler. For ifølge Preben Ingemansen er der allerede nogenlunde styr på det med hastigheden foran skolerne, fordi der mange steder er etableret vejbump og det får bilisterne til at sætte farten ned.

- Hastighed er dog altid noget, vi ser på. Når vi tjekker hastighed i forbindelse med skolekampagner behøver det ikke at ske uden for skolen. Hvis vi bevæger os lidt væk fra skolerne er der almindelige gader, hvor også skolebørn færdes, og der har vi typisk også en del hastighedsovertrædelser, siger han.

Hvor betjentene står forbliver en hemmelighed, men både i denne uge og næste uge vil indsatsen være massiv.

- Vi gør alt det, vi overhovedet kan, og vi prøver at komme rundt i alle områder på Fyn det næste stykke tid. Vi fordeler indsatsen i hele politikredsen, lover politikommissær Preben Ingemansen.

En del skoler har skolepatruljer til at hjælpe børn, forældre og andre over stærkt trafikerede veje. Foto: Rådet for Sikker Trafik
En del skoler har skolepatruljer til at hjælpe børn, forældre og andre over stærkt trafikerede veje. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Kør i god tid

Han har en række råd til forældrene, når de skal følge deres børn i skole, enten til fods, på cykel eller i bil.

- Tag hjemmefra i god tid. Hvis man er ukendt med faciliteterne og ikke kender skolevejen skal man ikke tage af sted i sidste øjeblik, og så skal man overholde skiltningen, siger Preben Ingemansen.

Han opfordrer også til, at forældrene drøfter skolevejen med deres børn, og i fællesskab finder ud af, hvor de farlige steder kan være. Det er ifølge ham måske lidt for sent nu, hvor skolerne åbner dørene for et nyt skoleår, men alligevel håber han på en snak mellem børnene og deres forældre.

- God afmærkning er også vigtig. En synlig refleksvest, synlig cykelhjelm og synlige mærker på cyklen, hvis man kommer cyklende, lyder rådet fra ham.

Politi før skolestart: Forældre lader hånt om forbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce