Polak tiltalt for stor mængde amfetamin: - Det må have været mine gæster i kælderen

Anklageren var stærkt skeptisk over for den tiltales forklaring om, at det ikke var ham, men unavngivne gæster i hans kælder, der havde gemt 1,7 kilo amfetamin i en fynsk skovbund. Foto: Uwe Moser / Panthermedia / Ritzau Scanpix

Polak tiltalt for stor mængde amfetamin: - Det må have været mine gæster i kælderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag valgte en tiltalt 38-årig efter adskillige retsmøder at udtale sig i narkosagen mod ham og en litauisk mand. Polakken erkendte i flere tilfælde at have solgt narkotika, men nægter at have været i besiddelse af 1,7 kilo amfetamin.

En tiltalt 38-årig polsk mand tog torsdag bladet fra munden i sagen mod ham og en 42-årig litauer. Ingen af dem har hidtil villet udtale sig under sagen ved Retten i Odense, hvor de udenlandske mænd med bopæl på Nordfyn har nægtet sig skyldige i de fleste af anklagerne mod dem.

Den 38-årige erkendte i retten at have solgt 100 gram amfetamin til en mand fra Søndersø-egnen sidste forår, men nægtede, at der skulle være tale om 300 gram, som politiet mener. Og som køberen selv fortalte under et grundlovsforhør.

Derudover erkendte polakken at have solgt stoffer til en mand fra Odense, men hævdede, at der ikke var tale om kokain og amfetamin, men i stedet hash og skunk, der straffes noget mildere.

Forklaringen stod i modsætning til, at politiet kort efter pågreb og kropsvisiterede køberen og hans ven og fandt netop amfetamin og kokain, men ingen hash eller skunk.

Og at der på den inderste indpakning til kokainen blev fundet dna-spor, der med stor sandsynlighed stammer fra den tiltalte polske mand.

Gæster i kælderen

Og så var der det store anklagepunkt om besiddelse af 1,7 kilo amfetamin med henblik på videresalg. Det nægter den polske mand fortsat.

Den store mængde narkotika blev fundet i et skovstykke i Bogense-området, hvor der var gravet to poser ned.

Poserne havde hver tre lag, som var vakuumpakket, og med den store lup fremme har politiets teknikere ifølge anklagemyndigheden kunnet knytte det inderste lag til en vakuummaskine fundet på litauerens adresse og de to yderste lag til en maskine i polakkens hjem.

Alligevel nægtede polakken at have købt amfetamin af litaueren, der er tiltalt for sammen med andre at have produceret i alt 15,5 kilo amfetamin.

Den polske mands forklaring lød, at de 1,7 kilo amfetamin fra skovbunden måtte stamme fra nogle mennesker, som han lånte sin kælder ud til - mod at de hjalp med at indrette et skunk-væksthus hos ham.

- Jeg har udlånt kælderen til nogle mennesker, der må have benyttet sig af vakuumpakkeren, sagde han via den polske tolk.

Han fortalte, at han på et tidspunkt opdagede hvidt pulver på ting i kælderen og sagde, at de skulle rydde op, og at han ikke ville have noget med det at gøre.

Ingen navne

Trods gentagne forsøg fra senioranklager Klaus Lauridsen lykkedes det ikke at få den polske mand til at fortælle, hvem gæsterne i kælderen var.

- Jeg vil ikke indblande tredjeparter i denne sag. Jeg ønsker ikke at oplyse nogen navne, sagde den tiltalte.

Den stærkt skeptiske anklager bad den 38-årige sandsynliggøre, at de omtalte personer overhovedet eksisterede. Det fik han ikke meget ud af.

- Var de kørt hertil i bil?

- Ja, svarede polakken.

Hvilken bil?, forsøgte anklageren.

Den tiltalte tog sig god tid til at tænke sig om, men det endte med et deja-vu:

- Det vil jeg ikke udtale mig om. Jeg vil ikke blande andre ind i sagen, sagde han.

Retssagen mod de to udenlandske mænd fortsætter torsdag i næste uge.

Her vil anklageren og de to forsvarere komme med deres synspunkter og argumenter i proceduren, men rettens dom ventes først at falde i starten af juni.

Polak tiltalt for stor mængde amfetamin: - Det må have været mine gæster i kælderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce